גיליתי שבעלי חולה במאניה דיפרסיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גיליתי שבעלי חולה במאניה דיפרסיה
    יונית
    02/11/2009

רק לאחר הנישואין גילה לי בעלי כי הוא חולה במאניה דיפרסיה, מסתבר שבכל אותם חודשים שיצאנו ואף גרנו חודש לפני כן ביחד נעשו מאמצים ענקיים על מנת למנוע ממני לדעת שהוא חולה ורק לאחר החתונה בתום ירח דבש הוא סיפר לי, איך אפשר להתמודד עם מסכת שקרים גדולה כזאת?איך אני יכולה להאמין לו יותר? מה זה אומר על הילדים שיהיו לנו?, יש אפשרות שהוא יתחרפן לי וינסה לפגוע בי ?אני ממש מפחדת? מה צריך לעשות? לא חשבתי שזה מי שאני מתחתנת איתו? מישהו יכול לעזור לי???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מאניה דיפרסיה

ד''ר אירנה נתנאל
    02/11/2009

יונית שלום,

צר לי מאוד על מה שקרה. יתכן ובעלך מאוד אוהב אותך ופחד שאם יספר עלול לאבד אותך....
    אני מצרפת לך כתבה בנושא של מניה דפרסיה:
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=8517

באופן כללי, כדאי שתשוחחו בינכם, יתכן וכדאי לפתוח את הנושא מול המשפחה של בעלך כי בעתיד אולי תזדקקי לתמיכתם ועזרתם. אני מאוד ממליצה שתעזרו גם באיש מקצוע, אולי תעשו פגישה משותפת עם הפסיכיאטר המטפל של בעלך שמכיר אותו ואת מצבו. אני יכולה להרגיע אותך, כי כשהמחלה מטופלת ניתן לחיות חיים טובים ואיכותיים. מטופלים רבים שלי שמתמודדים עם המחלה הם אנשים מאוד מוצלחים , הם נשואים, הורים לילדים, עובדים במשרות מאוד מכובדות ומנהלים חיי חברה תקינים. הם מצליחים בחיי הנישואין ואף מגדלים ילדים מוצלחים. התנאי להצלחה הוא מעקב מתמיד ושיתוף פעולה הדוק בין כול הגורמים (משפחה, מטופל עצמו והצוות הטיפולי).

תודה על פנייתך לפורום,
    אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו