חזרה של החרדות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חזרה של החרדות
    ליאת
    02/11/2009

אני מטופלת בציפרלקס כבר 4 חודשיים, וחודשיים שאני על מינון של 20 מ"ג
    לאחרונה חזרתי לעבוד אחרי שהרגשתי שהכול בסדר ואני מסוגלת לכך.
    אחרי 5 ימים של עבודה של 6 שעות ביום לא עבודה מאומצת אבל מוקדם בבוקר(קמה ב 7) הרגשתי נפילה של אנרגיות והלחץ דם נהייה נמוך. ואחרי יומיים פתאם אני מרגישה שהחרדות שלי חזרו, אומנם לא כמו פעם אבל שוב זה מציק לי ואני מפחדת להמשיך לעבוד. אני כבר מיואשת, למרות שמצבי הישתפר בהרבה מאז שהתחלתי עם הציפרלקס עדיין נישארו לי חרדות קטנות שבאו בעיקר שהייתי לבד ולפני שינה.
    האם זה אומר שאני צריכה להחליף תרופה? האם טיפול פסיכולוגי יטפל בזה?
    אני רוצה לחזור לעצמי בכל ה100 אחוז נימאס לי כבר..
    אם תוכלי לייעץ לי אני ישמח מאוד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חזרה של החרדות

הוספת תגובה

• חזרה של החרדות

ד''ר אירנה נתנאל
    02/11/2009

ליאת שלום,

התחלות בחיים בדרך כלל מלוות בלחץ, מתח, התרגשות ובמיוחד התחלות של עבודה אחרי תקופה שלא עבדת. הסתגלות למצב החדש דורש השקעת מאמצים נפשיים ופיזיים. הדרך הכי יעילה להתמודד עם הגברת הלחצים, הסתגלות טובה למצב ומניעת הישנות של ההפרעה היא שילוב של טיפול תרופתי ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). טיפול CBT קצר וממוקד ובמהלכו תלמדי כלים להתמודדות מיידית עם המצב וגם לטווח הארוח. כלים של שליטה יאפשרו לך למנוע התדרדרות של המצב והישנות של החרדות.

תודה על פנייתך לפורום,
    אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בהצלחה בעבודה ותרגישי טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו