שאלה על חרדה לפרופסור גרינהאוס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה על חרדה לפרופסור גרינהאוס
    קובי
    19/09/2007

שלום פרופסור.אני בן 24 ואני סובל מחוסר נוחות בחברה - אך עם בעיה זו אני מסתדר.
    הבעיה העיקרית בנוסף לזו היא שאני מגיע לאירוע זר לי (כמו כניסה לחדר מלא אנשים בסיטואציות מפגש משפחתי,ניחום אבלים,מפגשים חברתיים לא מקירבה ראשונית)אני מרגיש רעד בלתי נשלט ברגליים מה שגורם לי להרגשה עוד יותר לא טובה היא שאני חושש שהסביבה שמה לב לכך.. בנוסף באותם הרגעים אני מרגיש שהגוף שלי נורא חם כאילו גלי חום כאלו למרות שהחדר ממוזג.
    מספר שאלות לי ברשותך:
    בהיבט התרופתי - 1. האם זה מה שמכונה התקף-חרדה?
    2. האם קלונקס נקודתי לפני אירוע כזה יעלים לגמרי את התחושות? מהו המינון?
    3. האם טיפול בתרופה שנקראת סורבון 15MG יעילה ויכולה לחסל את הבעיה
    בשימוש ממושך של כחצי שנה להבדיל מהקלונקס שעוזר רק נקודתית?

בהיבט הפסיכולוגי - 4. יש טעם בכלל ללכת לשיחות עם פסיכולוג כי הרי זה משהו ביולוגי...
    אציין כי הייתי במספר שיחות בעבר שלא שינו כלום!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חרדה

ד''ר אירנה נתנאל
    20/09/2007

שלום לך,

נראה, שאתה סובל מחרדה חברתית והסימפטומים שאתה מתאר מתאימים להתקפי חרדה. קלונקס יכול לסייע בהתמודדות עם ההתקפים אך יש לו השפעות שמעוררות התמכרות ומפתחות תלות. לכן, יש להתייעץ עם פסיכיאטר לגביי המינון המתאים לך וליטול את הכדור בהשגחת הרופא. לעומת זאת סורבון כדור יעיל לא פחות ולא מפתח התמכרות. הטיפול הכי יעיל בחרדה ובמיוחד בחרדה חברתית הוא טיפול תרופתי משולב עם פסיכותרפיה התנהגותית קוגניטיבית (קבוצתית או פרטנית). הטיפול הוא קצר ויחסית לא יקר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו