שלום , עזרה בבקשה (ציפרלקס)

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום , עזרה בבקשה (ציפרלקס)
    יעל
    09/11/2009

שלום רב , כתוצאה מדיכאון , חוסר שמחת חיים פחדים וחוויות מהעבר המליץ לי הפסיכיאטר
    לקחת ציפרלקס , אחרי שיכנועים רבים של אנשים , יועצים ורופאת משפחה החלטתי לנסות
    ואכן לקחתי את הכדור , בעבר התכחשתי להאמין שאני צריכה טיפול אבל מהר מאוד הבנתי
    את בעייתי וזעקתי לעזרה , אתמול בערב לקחתי כדור 10 מ"ל אחרי שעה בערב , הזעתי כל הגוף הרגשתי תחושת שריפה בכל הגוף , התקף חרדה משהו מפחיד בחיים זה לא קרה לי היו לי כמה התקפים קלים בעבר אבל הם עברו , פחדתי מזה מאוד ולא ידעתי מה לעשות , מה כדאי לעשות ? האם זו תופעה נורמלית ? מה אני עושה ? האם ליטול כדור ולהמשיך את התרופה ?

תודההה רבבהההההה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ליעל בקשר לציפרלקס,

שירלי
    09/11/2009

לא יכולתי שלא להתייחס כי זה נשמע לי מוכר...
    מנסיון שלי התרופה הזו גורמת בהתחלה להגברת החרדה וכשהעלתי מינון גם להתקפי חרדה ולכן צריך להתחיל במיוחד מי שרגיש במינונים קטנים יותר, אז עצתי לך מנסיון שלי כרגישה לתרופות אלו להתחיל מרבע כדור ולהעלות לאט לאט כל שבוע או מה שהפסיכיאטר ייעץ לך...בכל אופן בתרופות הפסיכיאטריות מעלים מינונים בהדרגה ולא לוקחים כזה מינון מהיום הראשון, כך אני חושבת....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשירלי

יעל
    09/11/2009

תודה לך על התייחסותך להודעתי , אני גם חשבתי את זה אבל זה מה שרופאת המשפחה
    קבעה לתת לי 10 מ"ל כי יכול להיות שאם היתי מתחילה בחצי או רבע היעילות של הכדור תשפיע עוד הרבה זמן ..כך לפחות חשבתי ...מה אני אעשה ?מצד אחד אני רוצה להמשיך את הטיפול ולזכות בחיים יפים יותר ומצד שני אני כולי בפחדים וחרדות , ואמא שלי לוחצת עלי בכל תוקף להמשיך לקחת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליעל

שירלי
    10/11/2009

תנסי לרדת לחצי כדור לדעתי אם תקחי שוב כדור שלם תקבלי שוב התקף חרדה וזה רק יגרום לך נזק לפעמים כדי לזכות בחיים יפים יותר צריך סבלנות... את מעלה רמה של חומרים במוח כשאת נוטלת את הכדור ולפעמים הדרך לעשות זאת היא הדרגה כדי לתת לגוף להתרגל וכדי לא לקבל התקפי חרדה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה של: יעל

ד''ר אלונה גוברמן
    11/11/2009

שלום. השפעה של ציפרלקס מורגשת תוך שבוע עד שבועיים בממוצע. הטבה מלאה תיתכן תוך 4 עד 6 שבועות .
    תופעות לוואי אפשריות כוללות: בחילה, יובש בפה, קשיי שינה, עייפות, הזעה מרובה וקשיים בתפקוד המיני. תופעות אלו הן בדרך-כלל קלות וחולפות בהמשך השימוש.
    יש מעט מיקרים ,שבהם שימוש בציפרלקס בשלב הראשוני של הטיפול יכול להגביר את תחושת החרדה, דיכאון ותסמינים גופניים . במידה וקיים מרכיב של חרדה בתמונה קלינית, מומלץ להוסיף לטיפול תרופה מקבוצת בנזודיאזפינים (לדוגמה קסנקס) למשך תקופה קצרה. חשוב להיות במעקב של רופא מטפל.
    תרגישי טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו