קושי לנשום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי לנשום
    עינת
    12/11/2009

שלום,
    אני סובלת מקשיי נשימה באופן רציף. מהרגע שאני קמה ועד הרגע שאני הולכת לישון מלווה אותי הרגשה של מחנק... וזאת הרגשה פיזית, אני מוצאת את עצמי מפהקת כמה פעמים בדקה על מנת לנשום נשימה עמוקה וסדירה.
    המצב הזה מלווה אותי מזה זמן רב, לעתים יותר חמור, לעתים פחות חמור.
    הלכתי לרופא משפחה ולמיון ולא מצאו לי כלום.
    הציעו לי אופציה שאולי מדובר בחרדה, אך האם אין זה נכון שהתקף חרדה תוקף לדקות ספורות? ולא למשך ימים וחודשים ללא הפסקה?
    אודה אם תוכלו לענות לי, ובמידה וכן - למי עלי לפנות? האם יש תרופה שניתן לקחת? ואיך ניתן בוודאות לדעת שאכן מדובר בחרדה (עלי להדגיש שאיני אדם חרדתי ומעולם לא סבלתי מתופעות, מה גם שאני לא מרגישה חרדה או לחץ יוצא דופן)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קושי לנשום

הוספת תגובה

• לעינת

)-: אני מכיר את התחושה הזו מקרוב מאד.
    אכן מדובר על חרדה כי אני עדיין לא מצאתי שום דבר אחר.
    עשו לי בדיקת ריאות לראות אם יש אסתמה חבויה
    אבל שום דבר.
    במשך שנה וחצי הנשימה שלי מורגשת כמו מחנק ואין אוויר לנשום
    אני מניח שגם לך.
    אבל תלכי תעשי ותבקשי בדיקות קודם בשביל להרגיע את עצמך
    אני עדיין לא כל כך מאמין שזה החרדות (-:
    ותמיד חוזר על כך מול הרופאה.ומנסה להרגיע את עצמי
    הרי אין קוצר נשימה והדיבור נורמלי,
    ולא קם בלילה בגלל הנשימה ועוד..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי לנשום

ד''ר אירנה נתנאל
    15/11/2009

עינת שלום,

לעיתים קרובות מאוד תחושות פיזיות בגוף הן תוצאה של מצב נפשי. העובדה שכל הבדיקות שלך תקינות מחזקת את ההנחה שאכן מדובר במצב נפשי. הגישה היעילה ביותר להתמודד עם המצב היא שילוב של תרופות נוגדות חרדה ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). ניתן לשלב גם ביופידבק. CBT הינו טיפול קצר וממוקד ובמהלכו תלמדי כלים של שליטה במצב בהווה וגם לטווח הארוך.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוכר וידוע

טל
    16/11/2009

כל כך מוכר וידוע
    על פניו ואני לא רופא, אבל לצערי כבר למעלה משבע שנים (אני לא מאמין שאני כותב את זה, שבע שנים)אני נאבק בדבר הנורא הזה שנפל עליי שגם לפסיכיאטר שלי לא תמיד יש תשובות ברורות לגביו
    פעם זה חרדה, פעם זאת דיסטימה (דכדוך או דיכאון קל שיכול להימשך זמן רב)
    ותאמיני לי גם אני רחוק מלהיות בן אדם חרדתי או דיכאוני, נהפוך הוא, אל תנסי למצוא קשר בין המילים בעברית למילים שהחליטו להגדיר ככה את התופעה/מחלה
    עצתי ללכת ללכת לפסיכיאטר נחמד ולקחת טיפול תרופתי, שכיום רבים עושים זאת,
    ואם תמצאי מזור עם התרופות האלה אז שיחקת אותה. גם זה אומר שאכן זו חרדה או דיכאון קל וגם תפסיקי לסבול, הבעייה שאני, 7 שנים כבר, מנסה למצוא את התרופה הנכונה, ובעודי כותב לך שורות אלה אני מרגיש את הגוש בגרון ומדיי כמה דקות לוקח נשימה ארוכה בניסיון למלא את הריאות כפי שתיארת כ"כ טוב במכתב שלך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו