חרדה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה
    יובל
    19/11/2009

אני בן 43 , נשוי בריא +3 משחק כדור סל טיולים ים בריכות וכו'. כל חיי היתי בריא (מלבד אלרגיה לאבק שגרמה לי לקוצר נשימה מידי פעם- כך ידעתי מעצמי ללא בדיקת רופא). לפניי שנה הלכתי לרופא ראות שאמר לי "ידידי יש לך אסתמה והיתה לך אסתמה כל חייך" ונתן לי משאף לפעמים ביום(מרחיב סימפונות סיברוקט 160 הכולל סטרוידים). מאז כל יום כל היום אני רק במחשבות טודניות על המחלה (לא רק קוצר נשימה מהאסתמה אלה לפי דעתי גם מהלחץ והחרדה) פשוט אין לי אויר לראות האויר תקוע . ספרתי זאת לרופאת משפחה אמרה לי " קח רגיעון " . לפני כ-13 שנה היה מצב דומה היו לי כאבי בטן כחצי שנה אולם בידקות תקינות , לאחר ואישפוז ליומים לבדיקות כלליות
    שלוש פגישות עם פסיכיטרית שנתנה לי אפקסור (תופעות לואי רעות סחרחרות,בחילה , וכו)אולם לאחר חצי שנה הפסקתי (בהדרגה) ומאז זה כמו חלום רחוק אולם תפקדתי כמו שצריך.
    כיום כאמור : אין לי חשק לכלום , (כדור סל ,טלויזיה ,עיתונים,ים,משחקי כדור עם הילדים וכו), חסר סבלנות , לא מתחיל פרוקיטים חדשים רק חושב על האסתמה ועל הנשימה , לאחר מאמצי נשימה אני גם עייף כבר ב2000 בערב בקיצור אין לי יותר פרפי בטן של תחושה טובה (כמו לפני ארוחה סרט או בילוי) פעם היו לי המון פרפי בטון והרגשה של הנאה . מאז הרופא אין יותר והתחלפו הרגשות בחשיבה על מצבי הבריאותי
    שאלתי העיקרית :, האם מצבי זה חרדה או דיכאון ,האם זה לטיפול פסיכולוג או פסיכיטר, יש משהו שמשפר מצבי רוח (לא כימי) האם רגיעון יכול באמת לעזור . מכירים פסכולוג או פסיכיאטר מתל אביב מקופת חולים מכבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• חרדה

ד''ר אירנה נתנאל
    22/11/2009

יובל שלום,

לעיתים קרובות ישנם מצבים של דיכאון שמתלווה לחרדה. כלומר, מופיע כתוצאה ממחשבות הטורדניות על הנשימה. טיפול תרופתי דרך הפסיכיאטר משולב עם פסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) מאוד יעיל בהתמודדות עם מצבים אלה. בנוסף, ניתן לשלב גם ביופידבק. CBT הינו טיפול קצר וממוקד ובמהלכו תלמד כלים ומיומנויות של שליטה בחרדות בהווה וגם לטווח הארוך. שמחת החיים תחזור וגם ה"פרפרים" כאשר בהדרגה תלמד לשחרר את עצמך מהמחשבות הטורדניות על הנשימה. כל זה ניתן ללמוד ב CBT משולב עם ביופידבק.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו