מחשבות טורדניות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחשבות טורדניות
    אחד
    24/11/2009

שלום, יש לי מחשבות טורדניות שמקורם בחרדה מתחושת חוסר הבטחון הכללי והספק שהן יוצרות. זאת אומרת, הפחד שלי הוא מלהרגיש חוסר בטחון עצמי "בכל" והרגשת הספק שנובע בעקבות המחשבות הטורדניות, כאילו לערער ולהטיל ספק בכל דבר. העניין הבעייתי הוא שיש בפחד ובמחשבות האלו סוג של היגיון - הרי שחוסר הבטחון ממנו אני חושש אכן מתממש באופן מסוים, ולאחר שאני קצת שוקע במחשבות הטורדניות הללו אני אכן מרגיש מעין תחושת ניתוק ותחושת ספק שאליה אני מתכוון. אני מרגיש שאני מסוגל ורוצה לפתור את הבעיה בעצמי, לדעתי אני שוגה בהערכה ובגישה שלי כלפי הבעיה ובתחושת חוסר הבטחון אליה אני מתכוון. האם התופעה מוכרת לך? אשמח לתגובה ועצה, תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחשבות טורדניות

הוספת תגובה

• מחשבות טורדניות

ד''ר אירנה נתנאל
    26/11/2009

שלום לך,

תופעה שאתה מתאר מוכרת ושכיחה. חיפוש אחרי ביטחון מוחלט וודאות מוחלטת גורם לסבל רב משום שבמציאות ישנם מעט מאוד מצבים וודאים ב 100% ובטוחים ב 100%. רובינו מסתפקים בביטחון סביר וודאות סבירה. הספק הינו הנשק הכי חזק של מחשבות טורדניות וגורם ל"טרור" מחשבתי ולסבל ממשי. הדרך היעילה ביותר להתמודד עם המצב היא שילוב של תרופות ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). אני מאוד ממליצה לך לפנות להתיעצות פסיכיאטרית.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו