חזרה לציפרלקס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חזרה לציפרלקס
    קרן
    29/11/2009

שלום רב,
    הייתי מטופלת בציפרלקס (כדור אחד ביום- 10 מ"ג) במשך השנתיים האחרונות עקב דיכאון.
    החלטתי לפני כשלושה חודשים שאני מפסיקה עם הכדורים ועשיתי ירידה הדרגתית- לשבועיים של חצי כדור, שבוע של רבע כדור ואז הפסקתי. מאז שהפסקתי עם הכדורים אני מרגישה שנעלמה לי שמחת החיים ויותר מזה- אני מאוד עצבנית. בזמן האחרון אני גם מרגישה מעט חרדות.
    נדמה לי שהיה לי תהליך גמילה מאוד קשה, ועכשיו אני שוקלת לחזור לכדורים. רציתי לדעת מה ההשלכות של לקיחת הכדורים באופן קונסטנטי. אני מרגישה שנוצרת לי אליהם תלות שאני לא כל כך מחבבת.
    אשמח לחו"ד מהירה.

קרן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חזרה לציפרלקס

הוספת תגובה

• הודעה של: קרן

ד''ר אלונה גוברמן
    01/12/2009

לקרן שלום. אני ממליצה לשוחח עם רופא מטפל. את הפסקת לקחת כדורים לפני כ3חודשים. הסתגלות למצב (ללא כדורים ) מצב חדש דורש השקעת מאמצים נפשיים ופיזיים.
    הדרך הכי יעילה להתמודד עם מצב נוכחי , הסתגלות טובה למצב ומניעת הישנות של ההפרעה היא שילוב של טיפול תרופתי (יכול להיות שאחר פגישה עם פסיכיאטר המליץ לחזור לציפרלקס) ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). טיפול CBT קצר וממוקד ובמהלכו תלמדי כלים להתמודדות מיידית עם המצב וגם לטווח הארוח. כלים של שליטה יאפשרו לך למנוע התדרדרות של המצב והישנות של החרדות.
    ציפרלקס -תרופה בטוחה גם לתווך ארוך. לא גורמת לתלות

תודה על פנייתך לפורום,
    אשמח לענות על שאלות נוספות
    תרגישי טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו