כשאני משווה את עצמי לאחרים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כשאני משווה את עצמי לאחרים
    י
    09/12/2009

בכל פעם שאני נזכר במצב שלי בהשוואה לאנשים אחרים שאני מכיר אני נתקף הרגשה נוראה והדמיון שלי מוצף בתמונות של פגיעה עצמית. אני רווק בן 40 . אני גר בדירה שכורה וקטנה. לא היתה לי חברה כבר מספר שנים. לא שכבתי עם בחורה מזה שנתיים (ואני לא מתכוון לשלם עבור זה). אני מרגיש די בודד. כשאני משווה את עצמי לאנשים שאני מכיר, זה שובר אותי. אני יודע שלא כדאי לעשות השוואות ושזה לא מועיל ואפילו הרסני אבל אני לא מצליח לא לעשות את זה. זה משתלט עלי ואני שונא שזה עושה את זה. אני מדמיין לעצמי אותם בשבת עם הילדים שלהם נוסעים ברכב המשפחתי שלהם או יושבים בבית שלהם (בניגוד לדירה שכורה וקטנה) ורואים סרט ביחג או משחקים. אני גם רוצה את זה אבל אני גם יודע שאני מונע את זה מלקרות. יש לי הזדמנויות לא מעטות להכיר אבל משום מה אני בוחר להתנתק ולא ללכת עם זה. מוזר. כאילו ישנם שני כוחות שפועלים בי. אחד שמשתוקק לביחד ואחד שלא יכול לחשוב על לשתף. שאנ חושב על זה אני מדמיין שאנ פוגע בעצמי. תולה את עצמי. יורה לעצמי בראש. חותך את הורידים בולע כדורים או רעל קופץ מבניינים מה שבא ברוך הבא. אני חושש שמרוב שאנ מדמיין את זה זה יקרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• רק רציתי להגיד לך...

אורית
    10/12/2009

שאני מרגישה איתך נורא הזדהות וגם לי כל הזמן עוברים בראש הדרכים בהם אני רוצה לגמור את חיי... לתלות את עצמי.. להזריק לעצמי משהו... לקפוץ מגג בניין.. לחתוך את עצמי.. כל מה שעולה לדעת.. ובדיוק אחרי המחשבות האלה שהאמת... אי אפשר להמנע מהם!! אני מרגישה כל כך רע.. למה אני דווקא צריכה לחשוב מחשבות כאלה ... אני שלפני שנה הרגשתי טוב מאוד... והייתי כאחד האדם... למה אני מכולם??? אני חושבת שאנשים מתאבדים בעולם שלנו.. כי לאף אחד לא אכפת מאיתנו באמת.. אף אחד לא ניגש לעזור.. או מתעניין באמת איך אנחנו מרגישים.. אף אחד לא חודר לעמקי נשמתנו ורואה את הכאב הגדול... אז אין פלא שאנחנו רוצים להפרד מעולם כזה קר ומנוכר... עולם שרודף אחרי תאוות בצע וכבוד... ואני חושבת שמי שבוחר להתאבד הוא איפשהו לא בחר בצורך להיות חזק.. להיאחז בתקווה כי תמיד יש תקווה.. ולפעמים צריך לחכות.. ולחכות ולחכות.. עד שיהיה טוב... לנסות לעזור לעצמנו מכל כיוון.. אין מצב ששום דבר לא יעזור.. אם אנחנו לא נעזור לעצמנו אף אחד לא יעזור לנו... אנו צריכים לנסות ולהעז... גם אם לפעמים קשה... כי כשנגיע ב"ה לתוצאות טובות.. נהיה באמת מאושרים.. כי עכשיו נדע להעריך את הטוב הזה יותר מכל אדם אשר לא איבד אותו בצורה כזו...

אפילו החבר שלי.. בקושי עוזר לי במצוקה הנפשית שלי... אם אני לא מכוונת אותו במה הוא יכול לעזור לי.. הוא לא ידע... וברור שאני יודעת כי.. אכפת לי מעצמי.. כי אני קוראת על המצב שלי ועל דברים שיכולים לעזור לדכאון שאני שרויה בו.. בן אדם שבאמת אכפת לו... הוא חוקר בשבילך על המצב שלך.. הוא מחפש פתרונות... אנשים יכולים להגיד לי אלף פעם שדואגים לי.. אבל מה לעשות שאני מאמינה למעשים יותר מאשר למילים... נקודה למחשבה...

אבל הכי חשוב.. לא לאבד תקווה..... אם אני לא איבדתי.. ואני כרגע בתחתית.. אף אחד לא צריך לאבד.. תהיה חזק...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו