מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחד עזעידו28/09/2007
שלום אני נער בן 16 ולאחרונה יש לי פחד רציני ממוות זה תמיד היה לי אבל תמיד זה עבר לי זה קרה לי בדרך כלל שהייתי לבד בלילב או שהיה משהו שקשור למוות,אני מאוד מפחד מהמחשבה שאני "לא אהיה",ו"אנחנו פה תקופה זמנית שלא איכפת לזמן שהוא נצחי" והעולם מאוד מבלבל אותי ואני שואל "מה אני פה" בסופו של דבר כולנו נמות" ,וגם לחיות חיי נצח זה כזה אני שואל "עד מתי ועכשיו זה ממש התחיל לפגוע לי בתפקוד יש לי כל היום מחשבות אובדניות וקשה לי ליהיות שמח אני מנסה להתגבר אני קצת מדבר עם אנשים,שומע מוזיקה שאני אוהב מנסה לצאת ולהשתחרר אבל די קשה אני לא יכול אני בדרך שללא מוצא",האם יש טיפול כשלהו מה דעתך להגיד על הנושא המסובך הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד ממות
ד''ר אירנה נתנאל29/09/2007עידו שלום,
פחד ממוות הוא אחד הפחדים הבסיסיים שקיימים אצל כל אחד. כל האנשים מפחדים מהמוות, חושבים עליו ומעלים שאלות פילוסיפיות כמוך מאז ומעולם. התעסקות במוות היא טבעית ונורמאלית מה שלא נורמלי זה התעסקות מתמדת בנושא. כאשר מחשבות הן בצורה של מחשבות טורדניות, מעוררות חרדה ופוגעות בתפקוד - העניין הופך לבעיתי ודורש טיפול. טיפול קוגניטיבי התנהגותי שכולל חשיפה הדרגתית למחשבות ולגירויים שמעוררים חרדה (מודעות אבל, מצבות וכו') עוזר מאוד להתמודד עם פחד מוות.
אשמח לענות על שאלות נוספות
בכבוד רב,
אירנה נתנאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)