ציפרלקס - אולי לא הייתי צריכה את זה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציפרלקס - אולי לא הייתי צריכה את זה
    קובי
    17/12/2009

במשך 4-5 חודשים חוויתי מספר טראומות ועברתי אותם בקור רוח ובשלום כביכול.
    בתוכי היה לי קשה והארועים גרמו לי לדאגה רבה וישנתי ממש גרוע.
    לפני כשלושה שבועות הייתי חולה במחלה זיהומית חריפה, זה הפחיד אותי וקיבלתי אנטיביוטיקה מאוד חזקה. אולי בעקבות האנטיביוטיקה פיתחתי התקף חרדה (זה רשום היה גם בתופעות הלוואי של האנטיביוטיקה). ומכאן החרדה + דיכאון קל דיי השתלטו עליי. אחרי שבוע וחצי הרגשתי שהחלמתי מהזיהום אבל נותרו מעט חרדות ומעט תחושה של דיכדוך. התייעצתי עם הרופא שלי והחלטנו על ציפרלקס 5 מ"ג מידי לילה. לאחר יומיים של התחלת הטיפול - התחלתי להרגיש שהגוף שלי בתחושה של סטרס מתמשך, כולו מכווץ ומתכונן להתקפי חרדה. במשך שעות אני מרגישה כך. מלווה בבחילות והזעה. לעיתים נעזרתי בחצי לוריוון שלא תמיד עזר. אבל אפשר לומר שבשעות אחה"צ והערב מידי יום ההרגשה הרעה התפוגגה איכשהו.
    היום לאחר 12 יום של נטילת הציפרלקס אני עדיין בתחושת הסטרס , המתח והחרדה, מידי בוקר , אני עדיין לא מרגישה שום שיפור אלא למעשה החמרה מהמצב שהייתי בו לפני הציפרלקס.
    האם זה טבעי?
    הרופא שלי הציע לקחת את הציפרלקס בבוקר ובערב לפני השינה לוריוון אחד שאמור יהיה לאזן אותי (למשך חמישה ימים הלוריוון).
    מה דעתכם? יש לי חשש מלקחת לוריוון כדי לא להתמכר.
    אולי לא הייתי צריכה בכלל לקחת ציפרלקס אם זה גורם לי להרגיש כלכך רע.
    בתודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פרופ' בבקשה אל תשכח לענות לי. תודה

קובי
    17/12/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס - אולי לא הייתי צריכה את זה

19/12/2009

לשרי שלום
    הדבר היחיד הטוב בחרדה הוא שזה עובר!
    אחרי מחלה זיהומית או טראומות אפשר לראות הופעה של חרדה כתוספת כואבת לתהליך. הטיפול תלוי בעצמת החרדה. במידה והחרדה לא משמעותית כ"כ אפשר לטפל עם טיפול קוגניטיבי התנהגותי ותרופות נוגדות חרדה. תרופות אלו מעוררות חשדות סביב האפשרות של "להתמכר" להן אבל בשימוש מושכל הן יעילות מאוד. במידה והחרדה חזקה יותר אפשר להשתמש בתרופות כמו צ'פרלקס. אבל אלו תרופות שיכולות להחמיר את תופעות של החרדה במיוחד בתחילת הטיפול. לכן רצוי להתחיל לאט.
    תתייעצי עם המטפל שלך. יתכן וקיימת החמרה עקב התרופה. עם כן אפשר לעשות הפסקה ולבדוק מה קורה אז
    בהצלחה!.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו