תגובות גופניות לאחר הפסקת ציפרלקס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובות גופניות לאחר הפסקת ציפרלקס
    יובל
    30/09/2007

אני אספר קצת על הרקע שלי לפני שאשאל את השאלות שמענינות אותי על מנת שתוכלו להבין את
    מצבי יותר טוב.
    אני לוקח זה 4 שנים ציפרלקס 20 מ"ג פעם ביום.הכדורים ניתנו לי בשל חרדות עמוקות שהרגשתי וכן דיכאון עמוק.באופן משולב הלכתי לטיפול פסיכולוגי שעזר לי המון ולאחר כשנה בחו"ל החלטתי לנסות ולהפסיק עם השימוש בכדורים.חשוב לציין שאת הניסיון להפסיק עם הכדורים ניסיתי בעבר אך לאחר חודש-חודשיים הרגשות העזים של חרדה ודיכאון הציבו בפניי את העובדה הפשוטה שבאותה תקופה (לפני כשנתיים)איןמ אני יכול להתמודד עם מצבי ללא כדורים.
    כפי שציינתי הפסקתי לאחרונה עם הכדורים ולמרות שכרגע הדיכאון והחרדה נמצאים במצב נשלט
    החלו להופיע כמה תופעות גופניות שמשפיעות עליי מאוד ואין אני יודע מהו הפתרון הרצוי שכן בזמן
    תקופתי בחו"ל הפסיכיאטר שלי עזב את הארץ גם כן.
    השינה שלי הושפעה מאוד מאז התחלת הורדת המינון.קשה לי מאוד להירדם ואני פשוט שוכב שעות במיטה,מתוסכל מאוד וחסר מנוחה.גם לאחר שהצלחתי להירדם נדמה שאיכות השינה היא ירודה מאוד,אני קם עייף מאוד עם תשישות נוראית וכמובן שההשפעה על המצב הנפשי שלי היא שלילית מאוד.שמתי לב שאני חולם המון ואני גם זוכר את החלומות שלי וזמן השינה ירד מכ9-10 שעות ממוצע ללילה ל5-6 שעות ממוצע בלילה.
    במהלך היום אני מרגיש רמת אנרגיה ירודה מאוד בגוף,חולשה פיזית וסחרחורות.
    הזמן שעבר מאז שהפסקתי לגמרי עם הכדורים הוא 10 ימים וחשוב לציין עוד פעם שמבחינת גורמי
    החרדה והדיכאון כרגע אני לא מרגיש שום שינוי מהתקופה אשתקד.
    האם עליי לחכות עוד זמן מה ולקוות שהגוף שלי יסתגל למצב או שאולי מומלץ לקחת כדורי שינה?
    האם התגובות הפיזיות שלי הו דבר שכיח לאחר הפסקה של ציפרלקס או שמא עליי לבדוק זאת עם
    רופא משפחה,פסיכיאטר אחר?
    כמה זמן למעשה מרגע הפסקת לקיחת התרופה נפסקת ההשפעה של הכדורים על הגוף?
    אשמח לשמוע חוות דעת אישית על מצבי בנוסף לתשובה על שאלותיי..
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תתמודד בסבלנות

אחת שלקחה
    10/10/2009

שלום לך...
    רציתי להרגיע אותך מהנסיון שלי בלבד
    עברתי תקופת גמילה בת שבועיים בערך מאז שהפסקתי את הציפרלקס
    גמילה לא קלה בכלל שכללה סחרחורות נוראיות! כאבים בעצמות וכל הזמן תחושות של פחד ששוב אקבל חרדות
    אני חושבת שתיקח את הגמילה הזו בתחושה אחת בלבד שאתה גיבור!
    הכל עובר...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובות גופניות לאחר הפסקת ציפרלקס

ד''ר אירנה נתנאל
    30/09/2007

יובל שלום,

אתה מציין שמסוגל להתמודד עם מצבך ללא כדורים (מבחינה פסיכולוגית) אך עדיין יש לך סימפטומים גופניים ניכרים (הפרעות בשינה, חולשה וכו'). הייתי מציעה לך להתיעץ עם פסיכיאטר לגבי כדור בשם רמרון / מירו שעתים לפני שינה. אלה תרופות נוגדות דיכאון שמסעיות בהפרעות שינה.
    סימפטומים גופניים חוזרים כשבוע לאחר הפסקת כדורים.

תודה על פניתך לפורום,
    אשמח לענות על שאלות נוספות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו