קלונקס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קלונקס
    סבטלנה
    20/12/2009

שלום רב.
    אני בת 65 . בריאה בדרך כלל. לפני כמה חודשים עברתי ניתוח גיניקולוגי לא קשה. מיאז הופיעו קשיי
    שינה. אני נטלתי לוריוון שנים רבות שלא מספיק יעיל בסיטואציה החדשה. רופאת המשפחה רשמה
    קלונקס. יש פחד מסויים לקראת נטילתו. אבקש מאוד מה יכול לקרות לי.
    בתודה מראש - סבטלנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קלונקס

הוספת תגובה

• הודעה של: סבטלנה

ד''ר אלונה גוברמן
    23/12/2009

שלום.קלונאזפאם שייך לקבוצת תרופות הידועות בשם בנזודיאזפינים, המשמשות בעיקר לטיפול בחרדה ובנדודי שינה. קלונאזפאם, לעומת זאת, משמש כנוגד-פירכוסים למניעה ולטיפול בהתקפים אפילפטיים. קלונאזפאם יעיל במיוחד למניעת התקפים קצרים של עווית השרירים והתקפי Petit Mal אצל ילדים, אך גם צורות אחרות של אפילפסיה, כגון רפיון פתאומי או פירכוסים הנגרמים על-ידי אורות זוהרים מגיבים לטיפול עם קלונאזפאם. בהיותו בנזודיאזפין, יש לקלונאזפאם גם השפעות מרגיעות ומרדימות.
    בפסיכיאטריה משתמשים בקלונאזפאם כתרופה נוגדת חרדה ומייצבת מצב רוח בחולים הסובלים מהפרעה דו-קוטבית.
    תופעות הלוואי העיקריות של תרופה זו קשורות לתכונותיה המרגיעות והמרדימות. תופעות אלה פוחתות בדרך-כלל לאחר הימים הראשונים של הטיפול, וניתן להמעיטן על-ידי התאמת המינון בהשגחה רפואית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו