מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- F41.2 המשךכפיר24/12/2009
לפני כשבוע שאלתי שאלה לגבי כגשל בטיפול עם ויאפקס 150-300 עם מירו 15-30 סרוקסט 50 ושילובים שונים בין השלושה.
תשובתו של פרופ' גרינהאוס הייתה שלא נוסו עוד מגוון רחב של תרופות. פסיכיאטר חדש הסכים עם האבחנה אך במקביל טען שמה שהכי מפריע כעת מתח גוםני ונשפיש מאוד מאוד גבוהים. לכן הוא בשלב ראשון ממליץ על החלפת המירו בקלונקס 0.5 מ"ג לטענתו יש אנשים עם סכנת התמכרות אני לא נמצא בסכנה זו [אין לי מושג על סמך מה הוא טען זאת]. וקלונקס נוסף במהלך היום לפי הצורך. במקביל הוא הנחה אותי להוריד את הפאקסט בהדרגה ולעבור לציפרלקס מתוך טענה שלציפרלקס יש את % ההצלחה הרבים ביותר במינונים גבוהים [40 מ"ג].
שאלותיי:
1. האם הרופא צודק שאין סכנה בהתמכרות לקלונקס על בסיס יומיומי 0.5-1 מ"כ למשך חודשיים שלושה הקרובים?
2. האם לציפרלקס יש ייתרון על SSRI אחרים?
3. הרופא הדגיש בפניי שכעת לא ידועה הגנריקה של ציפרלקס ואסטו , האם חששו מבוסס ?[הוא הנחה אותי לקבל ולדרוש המקורי].
4. הרופא היה חמוד וענה על כל שאלה למרות מעמדו האקדמי הרב [פרופ'] אך ציין בפניי שעצם שפיתחתי ת"ל או ליתר דיוק אי סבילות לויאפקס [פאלפיטציות] גם במינונים מאוד גבוהים זו נקודת פתיחה שמלמדת אותנו על שילובי תרופות בעתיד. מה דעתכם?
אני אהבתי את הגישה "בוא תנסה את הציפרלקס 20 מ"ג ]בהדרגה כמובן] במשך חודש [אני אקח חודש וחצי ליתר ביטחון] ואח"כ נוכל להיות חכמים יותר [אם להעלות או להחליף].
אשמח על תשובות לשאלןת אלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר F41.2 המשך
25/12/2009לכפיר שלום
תפעל לפי הנחיות הרופא, הן טובות. התמכרות הנה תופעה שמופיעה כאשר האדר נוטל כמויות הולכות וגדלות של תרופה כמו קלונקס. לקחת כדור או שניים של 0.5 למשך מספר חודשים לא גורם להתמכרות אלה להתרגלות. אז צריך לרדת בהדרגה מהתרופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)