מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נכנסתי לדיכאון לא מזמןיוסי01/01/2010
אני סובל מדיכאון וחרדות כל חיי, בגיל 6 היה לי פחד "מה יקרה כשאני אמות", למשל. זה נובע מיחס רע כלפיי בבית מצד כל בני המשפחה. אבל חשבתי שכבר יצאתי מדיכאון.
אני סטודנט, ולאחרונה נכנסתי לדיכאון, כי קרו דברים בכיתה שהזכירו לי את בית הספר (בבית הספר הייתי מאד לא מקובל, ומה שמטריד, ומטריד אותי כל החיים, הוא כשמישהו מציק לי. זה לא יוצא לי מהראש. אפילו אם אני מחזיר לו זה לא תמיד יוצא מהראש, עד להצקה הבאה, כאילו יש לי בראש חור פתוח של הצקות שחייב להתמלא).
אני לוקח ציטלופראם, יש לי בעיה בחשק המיני, ואני לא ישן בכלל, אני לא ישנתי חודש ושבוע בערך. זה מטריד. בנאדם צריך לשכוח מהצרות לפעמים בכך שהוא ישן. מי שלא ישן, לא מפסיק לחשוב.
באופן כללי אני מרגיש מאוזן, אבל לא בצורה נעימה. התרופה לא גורמת לי חשק לעשות דברים כפי שקיוויתי שתעשה. למרות שמי אוהב ללמוד... לא אני. אני מעדיף כבר לשטוף כלים - לפחות בזה אני בטוח אצליח וזה ייגמר וזהו זה.
אחד מהפחדים הרבים שלי, אחד הדומיננטיים קרוב לוודאי, הוא האם אני אומר את הדברים "הנכונים". למרות שבפועל אני לא חושב שיש לי בעיה כזאת. זה נובע מכך שלא התקבלתי בבית הספר, והנחתי שזה משהו בסיסי בצורת הדיבור שלי, וכדומה. וגם אף פעם לא הייתה לי כתף חמה להתנחם. רק כל מיני בולשיט סטייל "דונט וורי בי האפי".
יש גם את אלה שמאשימים את הדיכאון בכך שהם אינטיליגנטיים משאר החברה. הייתי פעם כזה. אני אינטיליגנטי, אבל לא משהו יוצא דופן. חוץ מזה, מה איכפת לי מזה? זה עושה לי טוב? זה הישג שלי בזכות מאמץ מצידי?
אני הטיפוס המפקפק, ולאחרונה נפתחתי יותר לשיטות אלטרנטיביות (שאני עדיין לא מאמין בהם): אמא שלי קנתה לי שמן להרחה שאמור לשפר לי את הדיכאון, והוא עובד, כי כל פעם שאני מריח את זה, אני מתחיל לצחוק כי אני יודע שזה בולשיט.
לאחרונה חשבתי על כך שבעצם אנשים עם בעיות ייחודיות, הם גם אלה שמצילים את החברה בעצם, לפעמים, כי אם מישהו יותר רגיש למשהו - לבעיה אמיתית שקיימת אבל אחרים מתייחסים אליה פחות כי בהם היא פגעה פחות, אז הוא בעצם זה שיכול להציל את החברה מה'צונמי' ההולך לבוא (בעיות שלא מטפלים בהם, הרי גדלות). אבל לא איכפת לי משאר החברה, רק מעצמי. (ומחברים כמובן).
היום שוב אמרתי לעצמי ללמוד, ושוב בזבזתי את היום כמו ילד קטן. אני חייב להיכנס לתלם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
יוסי03/01/2010עוד חשש מאד גדול שלי, הוא שאני פוחד שאני משדר איזושהי חולשה. תמיד תוקפים אותי כל מיני מניאקים שאני לא מכיר. אני מרגיש וחושב שתמיד תוקפים בעיקר אותי. או לפחות שאותי תוקפים הכי הרבה / הכי חזק. זה מאד לא נעים להרגיש "האחרון בשרשרת המזון", וזה מדאיג אותי לגבי יחסים עם אישה, שעוד אין לי בכלל. אני פוחד שאני אצטרך למצוא אישה עם קשיים דומים לשלי ואז היא תוציא את העצבים עליי, ואני יהיה יותר מסכן. אני לא מרגיש שאני שולט בחיים שלי, וזאת גם אחת הסיבות שהחלטתי ליטול תרופה.
היום הרגשתי מדוכא. לא באתי לבית ספר, ולא באתי לעשות חונכות. זאת למרות שאני על תרופה כבר 6 שבועות, נכתב שהתרופה מתחילה לפעול תוך שבועיים עד חודש.
חוץ מזה, לגבי הפחד שסיפרתי עליו. אני לא חושב שזה משהו שהוא "רק בראש שלי". בדקתי את העניין. ולא - זה על אמת. עובדה - לי מציקים יותר. זה מרגיש נורא. ואז כל הצקה גם מרגישה רע יותר משהיא 'אמורה' להרגיש. כשחבר שלי התעצבן ממשהו, ואמר "טוב לא חשוב, אני אשכח מזה עוד שעה", קינאתי. איזה כיף לו. אני לא שוכח כלום. זו לא בחירה שלי כמובן.
כל פעם שאני מותקף, אני רוצה להחזיר, אבל מתמלא עלבון, ואז ההחזרה המילולית לא תהיה מוצלחת - כי אני בעצם בוכה. זאת אחת הבעיות. אני גם שונא מספיק בשביל לרצוח. אבל לפעמים אני אפילו לא מעיר. ההפרש בין הרצוי למצוי, רב מדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכנסתי לדיכאון לא מזמן
09/01/2010ליוסי שלום
האם אתה הולך לטיפול פסיכולוגי גם. נראה לי שלא רק תרופות יעזרו לך. כאשר אדם בעל תפיסות מורכבות לחיים טיפול בשיחות (ולא שמנים כאלו או אחרים יעשרו לו).
במידה ויש לך תופעות לוואי של התרופות עליך לשוחח עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)