חרדה תרופות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה תרופות
    אילן
    13/01/2010

ד"ר שלום,

לפני חמישה חודשים בערך חטפתי התקף חרדה חריף (אחד ויחיד לאורך כל התקופה) מאז אני סובל מהפרעת חרדה.

נטלתי ציפרלקס למשך חודש וחצי חודשיים (10 מ"ג ואח"כ 15 מ"ג) אך לא היה שיפור משמעותי והיו לי המון תופעות לוואי.

לאחר תקופה זו עברתי לרסיטל (30 מ"ג) היה שיפור כלשהו מהציפרלקס (תופעות הלוואי של חוסר השקט המאסיבי שהיו לי נעלמו) אך עדיין אני סובל ממועקה וחוסר שקט שמגיע לעיתים קרובות. בהמצלת הפסיכיאטר עליתי למינון של 40 מ"ג. היה לי שבוע נפלא כאילו על החרדות נעלמו בבת אחת, אך לאחר שבוע חזר לי האי שקט וזה מאד ציער אותי.

אני נוטל 40 מ"ג 13 יום ומקווה שאולי תחזור ההשפעה הטובה שהייתה בהתחלה.

הייתי שמח לקבל חוו"ד נוספת מה עליי לעשות? החרדה הזו מאד מקשה על חיי ופוגעת באיכותו. לא סבלתי מחרדה מחיי ולדעתי ניתן לפתור זאת. (אני לא חושב שזה משהו כרוני)

הייתי שמח לדעת האם להמשיך עם הרסיטל 40 מ"ג עוד זמן ולראות איך זה ישפיע? או האם לעלות עוד מינון. כמו כן הייתי שמח לדעת האם יש תרופות אחרות שאני יכול לנסות על מנת למגר את התופעה שתקפה אותי כך פתאום באמצע החיים.

תודה רבה!

אילן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה תרופות

הוספת תגובה

• חרדה תרופות

ד''ר אירנה נתנאל
    14/01/2010

אילן שלום,

חשוב להיצמד להמלצת הרופא המטפל שמכיר אותך. אם הרגשת הטבה רסיטל, כדאי להמשיך איתו. בנוסף, חשוב לציין כי הטיפול היעיל ביותר בהתקפי הפאניקה הינו שילוב של תרופות אנטי חרדתיות עם תרפיה התנהגותית – קוגניטיבית (CBT). לפי המחקרים העדכניים, שילוב זה מונע חזרתיות של ההפרעה למשך של 5 שנים.

קיימות היום שורה של תרופות נוגדות חרדה שמתחלקות לשתי קבוצות לפי אורך הפעולה שלהן: תרופות קצרות טווח (vaben, lorivan, xanax וכו') ותרופות בעלות טווח פעולה ארוך (Prozac, Lustral, cipralex, cipranil, seroxat, viapax וכו'). על מנת להגיע להרגעה מיידית אנשים שסובלים מהפרעת פאניקה נוטים ליטול כדורי הרגעה שונים ולהתמכר להם. זהו שימוש מזיק ולא נכון בתרופות. לעומת זאת רצוי להיעזר במטפל לשם התאמת טיפול תרופתי לא ממכר הנותן פיתרון לטווח ארוך. אומנם התרופות מאוד יעילות אך רק על ידי הטיפול התרופתי בלבד לא ניתן להשיג ריפוי של התופעה ולחזק את המערכת הנפשית כולה. אפשר אולי במקרים דחופים או קריטיים להשתמש בתרופות הרגעה נוגדות חרדה בעלות השפעה טווח קצר אך על מנת להשיג יעילות מרבית בשלטה על ההפרעה עדיף שילוב של תרופות בעלות השפעה לטווח ארוך עם תרפיה התנהגותית – קוגניטיבית (CBT).

במהלך טיפול התנהגותי – קוגניטיבי לומדים כלים להתמודדות יעילה עם החרדה. בין היתר לומדים לא להיכנע לדחף ההרגעות המידי, לתרגל חשיפה הדרגתית לגורם המאיים והתרחקות מהבית ללא ליווי. ההצלחה תלויה בנכונות האדם ליישם ולתרגל את הטכניקות השונות.

בעזרת שיטת הטיפול התנהגותית - קוגניטיבית משולבת עם תרופות ניתן לחולל שיפור משמעותי בהתקפי פאניקה בטווח המיידי ולתקופה ארוכת טווח.

בנוסף, מומלץ גם לשלב CBT עם ביופידבק.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו