מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול לדיכאון בינונימירית18/01/2010
אני בת 32 חוויתי פרידה קשה לפני מספר חודשים שמאד נפגעתי ממנה. אנחנו עדיין בקשר מדי פעם כשהוא חוזר לפתוח את הפצעים. עזבתי מקום עבודה לפני חודש וחצי. חשבתי שאסיים עם המבחנים ואז אחפש מקום עבודה חדש אבל מצבי מתדרדר. אין לי חשק לקום בבוקר מהמיטה. אני בוכה כל הזמן, בוקר צהריים וכל הערב. העיניים שלי נפוחות כל היום וזה מקשה עלי עוד יותר לצאת מהבית. אני מתעוררת מספר פעמים בלילה או מוקדם בבוקר ומיד חושבת על כל מה שקרה איתו ומתחילה לבכות. חוויתי שתי פרידות קשות (לא כמו זו) בעברי ובכל פעם הייתי נרשמת למכון כושר או חוגים, מפגשים הרצאות, עוברת דירה, מסתפרת, קונה בגדים חדשים והיום יש לי הרגשה של - עשיתי הכל והכל משעמם אותי.
אין לי ביטחון עצמי והערכה עצמית. יש לי תחושה שאני מבוגרת מדי וכבר לא אטרקטיבית. (למרות שכולם אומרים לי ההיפך וזה לא עוזר). אני לא מצליחה ללמוד. יוצאת מהבית בכוח ולא נהנית. יוצאת רק למפגשים עם המשפחה או לסופר. חוזרת מדייטים בוכה וכל היום שאחרי גם כן בוכה. כבר חודשים ארוכים שהמצב לא משתפר. כשעבדתי הייתי בוכה כל הדרך לעבודה, לפעמים באמצע היום וכל הערב. עכשיו זה חצי מהיום כי אני בבית.
תמיד הייתי פעלתנית אבל אין לי חשק לכלום. התיאבון שלי לא נפגע אף פעם, אני אוכלת יותר בדיכאון אז שמנתי מה שתורם לתחושת הגועל העצמי.
ברור לי שאני לא בדיכאון קשה כי אין לי נטיות אובדניות למרות שאני מרגישה שאין לי בשביל מה לחיות. מה שגם אני כן יוצאת מהמיטה בבוקר כי הכלב מעיר אותי להוציא אותו החוצה.
אני מרגישה שאני צריכה פוש להתרומם ולא מצליחה, האם יש טיפול לדיכאון בינוני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול לדיכאון בינוני
ד''ר אירנה נתנאל18/01/2010מירית שלום,
אני מאוד שמחה לשמוע שאת מצליחה להניע את עצמח למשימות. ניתן לעזר בתרופות לתקופה מסויימת (ישנה גם תרופה רמוטיב על בסיס צמחי) ובנוסף, חשוב לקבל תמיכה ועיבוד לחוויות שעברת בטיפול שיחתי (פסיכותרפיה). אני מאוד ממליצה על התיעצות עם רופא.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)