טיפול עצמי שעוזר לי בדכאון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול עצמי שעוזר לי בדכאון
    מירית
    24/01/2010

רציתי לשתף, הייתי בדכאון קשה במשך כשלושה חודשים בעקבות פרידה קשה מאד מבן זוג משפיל, שקרן, נצלן, בוגד ועוד.
    לא הצלחתי לתפקד בעבודה ועזבתי אותה והמצב כמובן החמיר מהישיבה בבית, בכיתי בלי הפסקה בוקר צהריים וערב וישנתי המון בין לבין, ימים שלמים לא הוצאתי את האף מהדלת גם כי העיניים היו נפוחות וגם כי הייתי מתחילה לבכות בכל מקום, לא התקלחתי ובקושי אכלתי. ולא ניגשתי לטיפול או לקחתי תרופות למרות שבדיעבד זו כנראה טעות.
    שני דברים עזרו לי מאד: אחד, אימצתי כלב מבוגר כי היה לי ברור שלא אוכל לטפל בגור. והוא מקסים ואוהב בלי גבולות וגם סוחב אותי בכח לשחק איתו לפעמים ובא לשבת לידי תמיד כשאני בוכה.
    דבר שני שהתחלתי לפני שבועיים ועוזר לא מעט זה שרשמתי על דפים כל מיני מחשבות ותובנות ובעיקר פקודות - ותליתי אותם על הקיר באופן בולט. למשל, זה לא הוא זו הבדידות! להילחם בבדידות! אל תתפתי להפגש איתו אח"כ זה שורף יותר! צאי לבלות! החיים יפים! תמחקי אותו! נגמר! יש בחורים רציניים תמצאי אותם! לא לענות לו לטלפון! את יפה! יש לך חברות מקסימות! משפחה אוהבת! צאי לטייל!
    הדפים גם מתחלפים מדי פעם ואני חייבת להגיד שזה עוזר... אני מרימה לשם את הראש הרבה פעמים כשהדכאון מציף אותי וזה כאילו הקיר נותן לי פקודות!
    עם הזמן הפתקים יהפכו לצבעוניים יותר ואפילו אוסיף פרחים וקשקושים וכו כשארגיש נכון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טיפול עצמי שעוזר לי בדכאון

ד''ר אירנה נתנאל
    24/01/2010

מירית שלום,

מאור מרגש לשמוע על הדרך בה את מתמודדת עם מצבך. טיפול בבעלי חיים אכן, יכול מאוד לעזור. לקיחת אחריות על גור חסר אונים ותלוי בך דורש מחוייבות, מסירות והשקעה. אהבתי מאוד את הפתקים. רעיון יצירתי מאוד. את מתמודדת כמיתב יכולתך עם הדיכאון, את בדרך הנכונה!

מאחלת לך הצלחה בהמשך!
    תודה ששיתפת, תמשיכי כך,
    אשמח אם תעדכני אותנו בהמשך,

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו