מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיכאון וחרדהרן08/10/2007
שלום,
החבר הכי טוב שלי מהגנון בערך בבעיה. אנחנו היום בני 29.
עד תקופת הצבא פלוס מינוס, הוא היה אדם שמח, מלא חיים ומצחיק.
בלי קשר לשירות הצבאי (שירות רגיל ללא בעיות מיוחדות) בחמש השנים האחרונות מתחילת הלימודים באוניברסיטה ועד היום, לימודי תואר שני הוא מדרדר.
אני כבר לא יכול להזכר מתי ראיתי אותו צוחק ומחייך.
מלבד לעובדה שבאופן תמידי הוא טרוד אם בדברים הקשורים אליו או לאנשים הסובבים אותו וחשובים לו, כבר תקופה ארוכה שהוא לא ישן כמו שצריך. הוא מתעורר כל לילה בין 4 ל-6 בבוקר, מסתובב עייף וטרוד.
המצב מחמיר במיוחד כאשר החיים מובילים אותו להתמודד עם סיטואציות מסובכות יותר מהיומיום.
(בחינות, פגישות חשובות בעבודה ועוד...)במצבים כאלה הוא כבר ממש קורס, לא ישן לילות שלמים ומרגיש כאילו הוא חולה בשפעת. בטן מתהפכת ופיצוץ ראש.
חשוב לציין, שלמרות הכל הוא אדם מצליח ומוצלח, מנהל צוות בחברה גדולה, בעל תואר ראשון בהצטיינות ומתחיל תואר שני.
הוא מאוד מתנגד לקבל עזרה.
לחצתי עליו תקופה ארוכה ללכת לדבר עם מישהו. הוא פנה לטיפול פסיכולוגי. עבר כ-10 פגישות שבסופן טענה הפסיכולוגית כי אין טעם יותר ואו שיפסיק או שיפנה לטיפול קבוצתי. (לפחות כך הוא מספר, אי אפשר אף פעם להבין ממנו מה קרה שם בדיוק)
בכל אופן, כל החוויה גרמה לו רק לרצות פחות לקבל עזרה ועל פסיכיאטר וכדורים הוא לא מוכן לשמוע בשום אופן. הוא מלא בסטיגמות ודיעות קדומות לנושא.
אני לא מתיימר להיות רופא אבל זה נראה לי כמו מקרה שכדור נכון יכול לשפר לו את איכות החיים בצורה מדהימה.
1. איך הייתם מציעים לי לשכנע אותו לנסות לעזור לעצמו?
2. מה הייתם ממליצים לא לעשות? האם לנסות פסיכולוג נוסף או לפנות לפסיכיאטר כבר בשלב הזה.
מיותר לציין, שהטיפולים מאוד יקרים אז אנא קחו זאת בחשבון בתשובתכם.
3.מה עושים עם אנשים שלא מוכנים לשמוע את המילה כדורים? הם ממשיכים לסבול, ואז מה?
תודה רבה על התייחסותכם וסליחה על המכתב הארוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה לחבר
ד''ר אירנה נתנאל09/10/2007שלום לך,
כדאי שתנסי לשכנע את חברך לקבוע פגישת יעוץ אצל פסיכיאטר. פגישת יעוץ לא מחייבת אותו בהחלטה להתחיל טיפול. הוא ישמע חוות דעת מקצועית ויחליט מה שהוא רוצה לעשות עם עצמו. לעשות זאת אפילו כטובה עבורך.
תודה על פנייתך לפורום
אשמח לענות על שאלות נוספות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)