מבולבלת נורא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מבולבלת נורא
    מימיקה
    27/01/2010

היי
    היום לקחתי בפעם הראשונה כדור ציפרלקס 10 מ"ג וזאת אחרי ביקור אצל הפסיכיאטר שהמליץ עליו עקב התקפי חרדה/חרדה סביבתית וחשיבה כפייתית שנובעת אצלי.
    לקחתי את הכדור בבוקר ואני מרגישה לא טוב בכלל,
    למעשה כל הרגשות שהיו בי טרם לקיחת הכדור גועים בי כעת ומתעצמים וקר לי מאוד.
    אני בדרך כלל אדם מאוד חזק נפשי אבל אני מרגישה שהכדור "זורק" אותי ואני לא מצליחה לשלוט בו, ואני מרגישה כמסוממת וללא שליטה ואני לא אוהבת את זה.
    הייתי היום בסידורים בבנק ובדואר וחשבתי שאני מתחרפנת, הזעתי בכפות הידיים והרגשתי צמא ויובש בפה ומעין חום שמתפשט בבטן ועולה בוושט וגם התקפי בכי שהסוויתי ולא פרצתי בבכי כי הייי בחוץ.
    אני מרגישה באמת רע מאוד, ועם כל העייפות של הכדור אני מרגישה עירנית ולא מצליחה להירדם כי יש לי מלא מחשבות ומפחידות בעיקר.
    לתת לו צ'אנס באמת כמה ימים כי אולי הפחדים שלי הם מתופעות הלוואי ותו לו?
    נא עזרה דחוף

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מבולבלת נורא

הוספת תגובה

• הודעה של: מימיקה

ד''ר אלונה גוברמן
    27/01/2010

שלום. קודם כל השפעה של ציפרלקס מורגשת תוך שבוע עד שבועיים בממוצע. הטבה מלאה תיתכן תוך 4 עד 6 שבועות .
    תופעות לוואי אפשריות כוללות: בחילה, יובש בפה, קשיי שינה, עייפות, הזעה מרובה וקשיים בתפקוד המיני. תופעות אלו הן בדרך-כלל קלות וחולפות בהמשך השימוש.
    יש מעט מיקרים ,שבהם שימוש בציפרלקס בשלב הראשוני של הטיפול יכול להגביר את תחושת החרדה, דיכאון ותסמינים גופניים . במידה וקיים מרכיב של חרדה בתמונה קלינית, מומלץ להוסיף לטיפול תרופה מקבוצת בנזודיאזפינים (לדוגמה קסנקס) למשך תקופה קצרה. חשוב להיות במעקב של רופא מטפל.
    תרגישי טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך-לא מרגישה טוב..

מימיקה
    27/01/2010

ד"ר תודה רבה על התגובה הראשונה.

רציתי לדעת האם להמשיך את הכדורים ואם אפשרי לחצות אותן לחצי, משמע 5 מ"ג לעוד כמה ימים ואז להעלות את המינון ל10 מ"ג, שאלתי את הרופא שלי והוא אמר שזה בסדר.
    מוזרה מאוד התחושה שלהיות עייפה אך מבלי להצליח לישון.
    יש לי ילדה בת שנה ו8 חודשים שאני מגדלת בבית ולכן כל התופעות לוואי הללו מכבידות עלי בגידולה, וזו למעשה הבעיה שלי, כי עם התחושות אפשר אולי להתמודד אבל מול תינוקת קצת קשה כי יש לה דרישות שאני אולי עלולה לא למלא.
    התייעצתי עם בעלי והוא אמר לי שכך הן התרופות כולן נוגדות החרדה ואני צריכה להיעזר בסבלנות, כי אין למעשה קרש קפיצה לתרופות הללו ואני מוכרחה להמתין.

אבל גם כעת כשאני כותבת אני לא מרגישה מפוקסת ולמרות שאני מקלידה מצויין אני מוצאת את עצמי מתקנת שוב ושוב טעויות תחביר וכתיב.

אז מה לעשות???

בתחילת הייאוש..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו