דכאון לפני תחילת לימודים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דכאון לפני תחילת לימודים
    סמיר
    08/10/2007

שלום שמי אורלי ואני בת 19.5.
    ב21 באוקטובר אני מתחילה את לימודי באוניברסיטת חיפה. (מדעים מדויקים... לימודים קשים).
    אני מאוד מפחדת, אני מבינה שאני הולכת להיכנס לתקופה מאוד קשה ומלחיצה (בזמן התיכון הייתי ממש לחוצה מהעומס...)ולכן אני סובלת מחוסר מצב רוח מתמיד.עד עכשיו עשיתי שירות לאומי (מסיבות אישיות לא התגייסתי)ומאוד סבלתי שם, אפשר לומר שהייתי בדיכאון מתמיד(לא היו לי שם חיי חברה, וגם כשהייתי חוזרת הביתה לא היו לי חיי חברה) , וכשאני בדיכאון אני מוצאת מפלט באוכל (עליתי 7 קילו בשנה).
    בזמן בלימודים בתיכון לא ניהלתי חיי חברה ז"א אחרי בי"ס לא הייתי ניפגשת עם חברות אלא הייתי חורשת..... (פשוט יש בי רצון עז להצליח בחיים, לרכוש השכלה, להרוויח טוב, לחיות באיכות חיים גבוהה. ההורים שלי עלו ב1991 מבריה"מ ואבי לא הצליח למצוא את עצמו-הוא מוזיקאי שלא עובד בתחום, מרוויח מינימום,לפעמים מובטל... ומאז שאני זוכרת את עצמי היו לנו בעיות בבית בגלל מצב הרוח הדיכאוני של אבי... ולכן אני מפחדת להגיע למצב ומאז כיתה ז' אני עושה את המקסימום בלימודים כדי להצליח).
    ועכשיו אני לא רוצה שגם באוניברסיטה יהיה לי אורח חיים כזה, מצד אחד אני רוצה ללמוד טוב, להצטיין ומצד שני אני רוצה לנהל חיי חברה, אבל אני מפחדת ששוב אני לא אצליח לשלב...
    מה לעשות? איך להתגבר על הפחד? ומה לעשות כשאין מצב רוח תמידי?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דכאון לפני תחילת לימודים

הוספת תגובה

• דכאון לפני תחילת לימודים

ד''ר אירנה נתנאל
    10/10/2007

שלום לך,

כנראה שהרגשתך נובעת מהפחד שלא תצליחי לעמוד בסטנדרטים הגבוהים שהצבת לעצמך בלימודים. אם תעמידי לפניך מטרות פחות נוקשות ויותר גמישות הלימודים פחות ילחיצו אותך. מבחינה חברתית - נפתחת לפניך הזדמנות חדשה לפתח לעצמך חוג חברים חדשים שקשורים ללימודים. נסי להתחבר לחברה או שתים ממש מהיום הראשון ללימודים. השתדלי ליצור שיחות אפילו שיחות קצרות עם סטודנטים שבקורסים שלך.

אשמח לענות על שאלות נוספות,

בהצלחה!!!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאירנה

רומי
    10/10/2007

את התכויונת לא לשאוף להיות מצטיינת אלא בינונית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרפקציוניזם

ד''ר אירנה נתנאל
    10/10/2007

אורלי שלום,

התשוקה לשפר ביצועים או לעמוד בסטנדרטים גבוהים, אינה זהה לפרפקציוניזם. התשוקה להשיג מטרות מסוימות, היא זו שעוזרת להגיע לביצועים יעילים. מי ששואף להיות בינוני קרוב לוודאי שאינו ישקיע ויגיע להישגים נמוכים. לעומת זאת, אנשים המצטיינים בתחומם חייבים לקבוע סטנדרטים גבוהים כדי להגיע להישגים. ללא סטנדרטים, אנשים לרוב מגיעים לפחות. יחד עם זאת, אנשים ששואפים לסטנדרטים לא הגיוניים מתאמצים בכפייתיות ובהתמדה להשיג מטרות בלתי אפשריות ומעריכים את עצמם לחלוטין במונחים של פרודוקטיביות והישגים. אצל אנשים אלה הדחף להצטיין עשוי לפגוע בביצועים, גורם לחוסר שביעות רצון מתמיד, לחץ ומתחים.
    דחף להיות מצטיינת יכול להיות ביטוי לחתירה לשלמות אשר לעיתים קרובות קשורה לפגם כלשהו.

אשמח לענות על שאלות נוספות

בברכה,
    אירנה נתנאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו