חרדה מאסתמה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה מאסתמה
    אסמתי
    08/02/2010

לפני שנה הובחנתי כחולה אסתמה ומשתמש במשאפים פעמים ביום(סימבורקט 160 המכיל סטורידים במינון נמוך ודרך שאיפה),מאז אני כל הזמן במתח וחרדות במיוחד לקראת סוף השפעות המשאף כלומר כמו גל בבוקר ב0800 לוקח שאיפה מרגיש מצוין 5 שעות ואז המינון יורד (ומתחיל קוצר נשימה יחד איתו כמו גלגל שלג לחץ וחרדה שלא מוסיפים כידוע לאסתמה). האם רגיעון או רסקיו יכולים לעזור - והאם לוקחים אותם באופן כקבוע כלומר כל יום פעמים ביום, או רק ברגעי מתח נקודתיים. קראתי במאמר שרוב חולי אסתמה עם בעיות כאלו .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה מאסתמה

הוספת תגובה

• חרדה מאסתמה

ד''ר אירנה נתנאל
    09/02/2010

שלום לך,

אני מאוד ממליצה ללמוד טכניקות של הרפיה. טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) קצר וממוקד יכול מאוד לעזור. ניתן לשלב CBT עם ביופידבק. במהלך הטיפול ניתן לרכוש כלים ומיומנויות של שליטה בחרדה. כלים אלה מאוד יעילים ועוזרים בהתמודדות המיידית וגם לטווח הארוך.

לגבי רסקיו או רגיעון אין לי מידע קלינית או מחקרית שמוכיחה את יעילות התכשירים האלה. לעומת זאת, CBT וביופידבק הוכיח את עצמו מבחינה קלינית ומחקרית כגישנ יעילה ביותר בהתמודדות עם החרדות.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו