מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבודה ומפורקתמירית10/02/2010
בת 33 עברתי פרידה קשה מבן זוג. אני בדכאון מזה מספר חודשים ורק לפני חודש התחלתי טיפול פסיכותרפי. אני מתפרקת לגמרה. איבדתי את הביטחון והערך העצמי שלי. לא ברורים לי הגבולות שלי. אני חסרת אמון בגברים ובזוגיות. לא מצליחה להנות מזמן איכות עם עצמי. בודדה ואבודה. לא מצליחה לישון ומתעוררת בלילות ולא מצליחה לחזור לישון. לא מרוכזת בעבודה ובלימודים. התפוררתי לגמרה. להוסיף על הכל, היום נכנסתי לפגישת ייעוץ במכון אסתטי ושכנעו אותי במקום לעשות עיבוי שפתיים ומחולשה הסכמתי ועכשיו אני מתביישת לצאת מהבית ולעמוד בפני המשפחה והחברים כי זה בולט מאד.
לא יודעת מה לעשות. רועדת מבושה ומפחד. מתרגלת נשימות ואף אחד לא עונה בער"ן מפאת עומס שיחות. השעה חמש בבוקר ואני מחבקת את הכלבה שלי עד כדי חנק כדי לא לאבד את עצמי לדעת. אני הרוסה לגמרה. מה עושים במצב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירית
תגובה למירית10/02/2010שלום, מירית.
אני גם בת 33 שעוברת תקופה קשה. אני יכולה לומר לך שמה שעוזר לי זה קודם כל לחלק את הזמן לחלקים "ניתנים לעיכול" - לעבור כל יום בפני עצמו, או אפילו לעבור שעה שעה. יש בדיחה - "איך בולעים פיל?.... בביסים קטנים". אל תחשבי יותר מידי רחוק, רק על משך הזמן איתו את יכולה להתמודד.
דבר שני שלמדתי הוא שכניראה דברים לוקחים זמן ושמותר לכאוב ולבכות. רק חשוב לזכור שזה יעבור מתישהו, הרי שום דבר לא נשאר אותו דבר לנצח. תמיד יש שינויים. צריך רק סבלנות ואורך רוח.
כרגע אני משתדלת לעשות דברים שעושים לי טוב - התעמלות כמו פילאטיס, יוגה, הליכות; מוזיקה; ספרים; שיחות עם חברות. בתקופה הכי כואבת אפילו דאגתי לכך שלא אשאר כמעט לבד - רוב הזמן הקפתי את עצמי באנשים קרובים. לא צריך ממש לדבר כל הזמן - גם נוכחות של מישהו שבוטחים בו יכולה לעזור.
בנוסף, אני כותבת את הדברים והרגשות הכי פשוטים במחברת. פשוט שופכת הכל. לפעמים זה עוזר ולפעמים לא, אבל שווה לנסות.
אני לא אשת מקצוע, אבל אם מצבך כל כך קשה עד כדי חוסר תפקוד בכל מסגרות החיים - למה לא לשקול טיפול תרופתי לתקופה מסויימת או להיעזר במטפל/ת שלך לעיתים יותר תכופות?
מקווה שעזרתי במשהו. תהיי חזקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיפה כתבת, ולמירית
חרדת נטישה10/02/2010תנסי לשנן לעצמך שאת הכי חשובה עכשיו
הנפש שלנו זקוקה לליטופים
גם אני במצב דומה ונכון לעכשיו אני נעזרת בתרופה לדיכאון
הבן זוג שלי עושה הכל בשביל לשגע אותי, הוא אומר שהוא אוהב אותי אבל חייב למצוא בת זוג רווקה בלי ילדים (שנינו גרושים עם ילדים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמירית
אני גם בת 33 שעוברת תקופה קשה. אני יכולה לומר לך שמה שעוזר לי זה קודם כל לחלק את הזמן לחלקים "ניתנים לעיכול" - לעבור כל יום בפני עצמו, או אפילו לעבור שעה שעה. יש בדיחה - "איך בולעים פיל?.... בביסים קטנים". אל תחשבי יותר מידי רחוק, רק על משך הזמן איתו את יכולה להתמודד.
דבר שני שלמדתי הוא שכניראה דברים לוקחים זמן ושמותר לכאוב ולבכות. רק חשוב לזכור שזה יעבור מתישהו, הרי שום דבר לא נשאר אותו דבר לנצח. תמיד יש שינויים. צריך רק סבלנות ואורך רוח.
כרגע אני משתדלת לעשות דברים שעושים לי טוב - התעמלות כמו פילאטיס, יוגה, הליכות; מוזיקה; ספרים; שיחות עם חברות. בתקופה הכי כואבת אפילו דאגתי לכך שלא אשאר כמעט לבד - רוב הזמן הקפתי את עצמי באנשים קרובים. לא צריך ממש לדבר כל הזמן - גם נוכחות של מישהו שבוטחים בו יכולה לעזור.
בנוסף, אני כותבת את הדברים והרגשות הכי פשוטים במחברת. פשוט שופכת הכל. לפעמים זה עוזר ולפעמים לא, אבל שווה לנסות.
אני לא אשת מקצוע, אבל אם מצבך כל כך קשה עד כדי חוסר תפקוד בכל מסגרות החיים - למה לא לשקול טיפול תרופתי לתקופה מסויימת או להיעזר במטפל/ת שלך לעיתים יותר תכופות?
מקווה שעזרתי במשהו. תהיי חזקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמירית
מקווה שעזרתי במשהו. תהיי חזקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבודה ומפורקת
15/02/2010למירית שלום. אין אויב יותר גדול מהמחשבות שלנו על עצמינו.
פעם ראיתי תוכנית טלוויזיה בה הבן התלונן על האם שמופיע הערבים במועדון בו הוא מנגן מוזיקה. שאלו אותו מה מפריע לך משה שאימא מופיעה. ענה שמפריע לו איך שהיא מתלבשת. אז כמה גברית רחבת מימדים עם מיני ממש קצר, צוחקת ואומרת, ככה אני, אוהבת לרקוד ולהראות. מה ההבדל בין הגברת הזו והסיפור שלך? המחשבות של הגברת. עליך להמשיך בטיפול אבל למצאו את הדרך לעצור את עומס המחשבות בשליליות, למצאו מחשבות מחזקות ולהגיד לעצמך שאת רוצה לחיות!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)