בן זוג בדיכאון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן זוג בדיכאון
    דניאל
    21/02/2010

חבר שלי אובחן כסובל מדיכאון וכבר שנה מטופל בויפאקס XR (אני לא יודעת את המינון..).
    היום מצבו ממש טוב, ולפני שבוע הוא אמר לי שהפסיכיאטר שלו רוצה שהוא יפסיק לאט לאט עם התרופה. אני נורא מפחדת שאם הוא יפסיק לקחת את הויפאקס הדיכאון יחזור אבל הוא אומר לי שדווקא הויפאקס מונעת את חזרת הדיכאון. מה הסיכוי שהדיכאון באמת לא יחזור?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן זוג בדיכאון

הוספת תגובה

• הודעה של: דניאל

ד''ר אלונה גוברמן
    23/02/2010

לדניאל שלום. לצערנו אין שום הבטחה שדיכאון לא יחזור יותר לעולם. בתקופות שונות בחיים יכולים להופיע אירועים שונים שמהווים טריגרים להתפרצות נוספת.
    בנוסף, שינוים ביולוגיים בגוף יכולים לגרום להופעה של גל דיכאוני.
    ישנה גם השפעה גנטית (היסטוריה משפחתית של דיכאון). יחד עם זאת גל ראשון לא אומר דיכאון לכול החיים.
    כפי שאת רואה הנושא מורכב ולמרבה הצער אין תשובה חד משמעית.
    בנוסף, ניתן לשקול הורדת המינון כאשר קיימת שליטה מירבית בהפרעה שמאפשרת למנוע הישנות. כלים ומיומנויות לשליטה זו ניתן ללמוד בפסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (cbt). הטיפול המשולב של תרופות וcbt הדרך היעילה ביותר להתמודדות. הגישה המשולבת הוכיחה את עצמה מבחינה מחקרית וכלינית
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו