מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המלצה לטיפולבובה02/03/2010
שלום ,
אני יודעת שאני סובלת מדיכאונות וגם קצת מחרדות .
בעבר הייתי בכמה סוגי טיפול כגון פסיכולוגי וגם אלטרנטיבי , אך באף אחד מהם לא התמדתי מכיוון שאני פתאום רואה ומרגישה בסדר ולפעמים הרבה פעמים אני מרגישה שכלום לא יעזור או שאני לא סומכת על המטפלים ( בעבר נפגעתי מאחת המטפלות) .
אין לי בעיה של חוסר אמון באנשים ( בעבר אני זוכרת שכן היתה לי בעיה) באופן כללי ,אלא כאשר אני בטיפול אני חושבת מה הטעם לשלם כ"כ הרבה כסף כשנראה שלמטפל בכלל לא איכפת ואני לא רואה שום שינוי באופק כבר מהפגישות הראשונות ,או גם אחרי שאני בטיפול כמה חודשים ואני לא רואה שום שינוי .
אני יודעת שבנוסף יש לי גם בעיה של להתחבר לאנשים ( לאו דווקא למטפלים אלא באופן כללי ) ואני מאוד רוצה להתחבר למטפל שלי ולהרגיש איתו בנוח . אני יודעת שהאנשים שאני בקשרים חברתיים איתם היה לי איתם איזהשהוא קליק שחיבר אותי אליהם .
וכן אני ביקורתית מאוד , בעיקר כלפי עצמי וגם כלפי הסביבה , דבר המאוד מקשה להתחבר לאנשים ולא לשפוט אותם ( ואותי על הדרך...).
אני מאוד רוצה לשפר את איכות החיים שלי ואני יודעת שהדיכאון והחרדות אצלי מעכבים זאת.
אני רק לא יודעת איך להתמיד בטיפול או איך לבחור את הטיפול שישאיר אותי בטיפול לאורך זמן עד שאני אראה תוצאות בעצמי .
אני סובלת מדיכאון נדמה לי כבר מגיל ילדות צעיר ( כרגע בת 30+ נשואה עם תינוק ) וכן אז היו לי מחשבות אובדניות , כרגע אין לי מחשבות אובדניות , אני מעוניינת לשפר את חיי ולהתקדם לאט אבל בטוח . אני יודעת שזה גורם סבל לבעלי ואני חוששת מהפגיעה בתינוק שלי לכשיגדל. בעלי מאוד תומך ומודע לבעיה שלי וחושש מאוד גם כן .
יש לציין ששיחות משעממות אותי בקלות ואני לפעמים ממש זקוקה למעשיות מעבר למילים כלומר תרגילים מעשיים.
אשמח לקבל מידע כיצד להתמודד עם הטיפול ואיך להתמיד עם הטיפול ואיך לבחור מטפל ואיזה טיפול הכי יעזור לי לפי דעתכם המקצועית.
בתודה מראש על כל תגובה שהיא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה לטיפול
ד''ר אירנה נתנאל02/03/2010שלום לך,
טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) הינו קצר מועד, ממוקד ומאוד משימתי. במהלך הטיפול תוכלי ללמוד כלים ומיומנויות להתמודדות עם מצבך. בנוסף, כדאי לבדוק טיפול תרופתי. אני מאוד ממליצה על התיעצות עם רופא פסיכיאטר בעניין התרופות.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)