חרדה וכאבי גב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה וכאבי גב
    רינת
    07/03/2010

שלום רב,

אני מטופלת מזה כשנה בציפרלקס לאחרונה עם עליית מינון ל 2 מ"ג . כל פעם לאחר עליית המינון יש תקופה טובה ללא חרדות וללא כאבים . ביומיים האחרונים אני מרגישה מן נפילה במצב הרוח ויש לי כאבי גב תחתון. אני מרגישה שהתקפי החרדה מסוננים בעקבות התרופה. אך יש לי מידי פעם נפילות במצבי הרוח . אני מרגישה גם תשושה לחלוטין ובכל הזדמנות שיש לי אני רוצה לישון.
    השאלה שלי - שמעתי שיש תרופה שקוראים לה סימבלטה שהיא יכולה לטפל גם בכאבים כרוניים.
    האם אפשר לעבור תרופה? האם היא תטפל גם בחרדה?

תודה ,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה וכאבי גב

הוספת תגובה

• חרדה וכאבי גב

ד''ר אירנה נתנאל
    09/03/2010

רינת שלום,

סרוקסאט היא תרופה נוגדת דיכאון וחרדה המעכבת ניצול חוזר של סרוטונין ונוראפינפרין במוח. פעילות זו מאפשרת הקלה הן בתסמינים הנפשיים, והן בכאבים הגופניים הנלווים לדיכאון/חרדה, כגון כאבי גב, כתפיים וכו'. לצערי, דרך הפורום לא ניתן להמליץ לך לעבור או לא לעבור לתרופה אחרת. אני ממליצה לך להיוועץ עם רופא פסיכיאטר שמכיר אותך.

בנוסף, חשוב לציין שהדרך היעילה ביותר להתמודד עם חרדה/דיכאון היא שילוב של תרופות ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). במהלך CBT ניתן ללמוד כלים ומיומנויות להתמודדות עם הסימפטומים בהווה וגם לטווח הארוך. ניתן לשלב גם ביופידבק.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו