חרדה ותרופות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה ותרופות
    גילי
    08/03/2010

שלום,
    אני סובלת מהתקפי חרדה שמלווים בדפיקות לב, נשימה שטחית, רעידות. מתקשה לישון ולעיתים לא מצליחה לצאת מהמיטה בבוקר.
    כרגע אני מטופלת בטיפול פסיכולוגי וקבלתי כדורי "אסציטאלופרם" לטיפול מתמשך ו"קלונקס" להתקפי חרדה בעצמה גבוהה (לא לשימוש יומיומי או קבוע אלא לחירום).
    הייתי שמחה לקבל מידע על הכדורים ולשאול אם יש דברים נוספים שאפשר לעשות בכדי למזער את ההתקפים.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה ותרופות

הוספת תגובה

• חרדה ותרופות

ד''ר אירנה נתנאל
    09/03/2010

גילי שלום,

אסציטאלופראם = ציפרלקס = אסטו היא תרופה המיועדת לטיפול בהפרעות חרדה. היא שייכת למשפחת חוסמי ספיגה חוזרת של סרוטונין (SSRI), ומעלה את כמות הסרוטונין במוח.
    היא משפיעה תוך זמן קצר בין שבוע לשבועיים. תופעות לוואי אפשריות כוללות: בחילה, יובש בפה, קשיי שינה, עייפות, הזעה מרובה וקשיים בתפקוד המיני. תופעות אלו הן בדרך-כלל קלות וחולפות בהמשך השימוש כאשר הגוף מסתגל לתרופה. התרופה הוכיחה את עצמה כיעילה מאוד.

קלונקס היא תרופת הרגעה, שייך לקבוצת בנזודיאזפינים, מיועדת לטיפול בחרדה ובנדודי שינה.

כדי למזער את ההתקפים הדרך היעילה ביותר היא לשלב טיפול תרופתי עם פסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). ניתן להוסיף גם ביופידבק. CBT הינו טיפול קצר וממוקד ובמהלכו ניתן ללמוד כלים ומיומנויות של שליטה בהתקפים בהווה וגם לטווח הארוך.

תודה על פנייתך לפורום,
    אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

גילי
    09/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו