מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמה שאלות על ציפרלקס וקלונקסארי16/10/2007
ערב טוב ,
לפי אבחנת הפסיכיאטר אני סובלת " מדיכאון קליני קשה ועמוק " .
אני מטופלת כעשרים ושלושה ימים בציפרלקס ( שבועיים 10מ"ג ואח"כ 15מ"ג ) ללא שום שינוי במצב -אפילו קטנטטן , לא ! , וגם כן מטופלת בשיחות ע"י הפסיכיאטר שהן רק מוסיפות לי סבל רב ומתסכלות אותי-אבל אין ברירה -
וחוץ מזה , הוא נתן לי (לפני שלושה ימים ) תרופה בשם קלונקס 0.5מ"ג שאקח אותה לפי הצורך !!! שלצערי אני חותכת את עצמי (בידיים, רגליים, בטן וחזה ) כל יום-יומיים - ולכן הוא בקש לקחת את הכדוד לפני שאחתוך את עצמי בחצי שעה ! אבל כשקראתי באינטרנט על התרופה הזאתי אז ... לא יודעת , זה ממש קשה , באמת מעדיפה להזיק לעצמי ולא אתמכר למעגל התרופות ואח"כ הגמילה הקשה והמסובכת - נכון שזה מקל מהר תוך 20-30 דקות , אבל ... וגם כן משהבנתי שהשפעתן פוחתת די מהר ואז צריך להעלות את המינון וכך ...
שאלותי הן :
1. מתי כן אני יכולה להרגיש בהשפעת הציפרלקס - אפילו משהו קטן ?
2. מהו המינון המקסימאלי לציפרלקס ? ותך כמה זמן מגיעים הזה ?
3. אני כן הולכת לפסיכ' מיוזמתי ואף אחד לא הכריח אותי לכך , וכן לוקחת ציפרלקס כל יום , אבל אף פעם לא חשבתי שזה יעזור לי וישפר המצב , לוקחת אותו כי בקיצור הרופא המליץ לי על זה -לא פחות ולא יותר- האם זה יכול לעקב תהליך הטיפול ?
4. האם הקלונקס הוא כל כך ממכר ? ואם כן , כמה כדורים ולאיזה תקופה כן נחשב לכך ואח"כ צריך גמילה , אם אפשר ?!!! ...
תודה מראש על כל עזרה או תמיכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון
ד''ר אירנה נתנאל16/10/2007שלום לך,
טווח המינון של ציפראלקס 5-20 מ"ג ליום. ההשפעה נוגדת הדיכאון מורגשת תוך שלושה שבועות בממוצע. הטבה מלאה תיתכן תוך 6 עד 8 שבועות.
טיפול ממושך בקלונקס עשוי להביא לירידה הן בהשפעות החיוביות של הכדור, הן בתופעות הלוואי שלו, ככל שהגוף מסתגל לתרופה. יש ליטול את הכדור בפיקוח של רופא כדי להפיק את מיטב התועלת מהכדור.
אשמח לענות על שאלות נוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)