מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיכאון וחרדהרונה17/03/2010
שלום רב התחלתי טיפול בויאפאקס 75 XR לפני 10 ימים בהמלצת פסיכיאטר
יש לציין שתופעות הבכי והחרדה חלפו
אך מצב רוחי ירוד.אין לי רצון לשוחח עם אנשים.בכללי אין לי רצון לשום דבר
אבקש לדעת האם המצב ישתנה ?
כמה זמן עד התרופה משפיעה באופן מלא ?
ואולי יש צורך בפתרון נוסף ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניסיוני האישי בלבד
ירון18/03/2010שלום רונה ...
כמו שרשמתי בכותרת אינני רופא או פסיכולוג אך באמתחתי לצערי הרב ניסיון מר של 10 שנים עם אפיסודות באות וחולפות של דיכאון לא קל , השתמשתי בהרבה תרופות ולשאלתך בוויפאקס השתמשתי פעמיים בשניהם בתקופות ארוכות , פעם אחת לפני מספר שנים במשהו דומה מאוד שקראו לו אפקסור ולפני שנה התחלתי להשתמש שוב בוויפאקס XR 75 בדיוק כמו שלך (קופסא כסופה גדולה...XR - אומר שיחרור איתי של התרופה) . אני יכול לומר לך שזו תרופה מאוד טובה וחזקה מאוד, עלי היא התחילה לפעול בפעם הזו אחרי שלושה שבועות עד חודש וזה רק הלך והשתפר ... אחרי חודשיים חודשיים וחצי הרגשתי מעולה ... ואני מאמין שגם את תרגישי כך ...
ותחזרי לחיים תקינים ... לעשות את כל מה שעשית לפני ...
אם תירצי שהתרופה תשפיע מהר יותר את צריכה (ומי כמוני יודע שזה קשה מאוד...) לקום כמה שיותר מוקדם לעשות הליכה ברגלאו כל פעילות ספורטיבית אחרת (אולי שמצב רוחך ילך וישתפר...תצאי החוצה...כי אני יודע איך זה להרגיש ולהראות דיכאוני ולפחד לצאת החוצה שכולם יראו אותך בדיכאון וירכלו עליך ואז אתה נישאר בבית כי לא נעים לך והבדידות מכניסה אותך יותר לדיכאון ... כמו מעגל קסמים).
דבר נוסף זה לעסיק את עצמך בפעילות לא רק מוחית אלא גם תעסוקתית פיסית (לא חובה עבודה מאומצת) אלא לסדר דברים קטנים בבית , לגרף את הגינה (בקטנה ...לא עם מעדר וכאלה ...רק בשביל לזוז...)
אם את יכול לצאת ולהיפגש ולשוחח עם חברים טובים זה יעזור גם כן אבל לא על מצבך ... על כל דבר אחר...זה נותןר לפחות לי ...פורפורציות לגבי החיים ולמה לי לא לדאוג ולהיכנס לדיכאון בגלל "המצב העגום שלי" ...
אני מקווה שעזרתי רונה ...ליבי...ליבי ... איתך ...אין לך מושג כמה ...
עד לפני שבועות מספר אני הייתי במצב גרוע ממך ועכשיו מצבי תודה לאל יותר טוב ...
ואני מאמין שב"ה האפקסור יעזור לך...תני לו צ'אנס...
שלומות לך ...
ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת תרגישי טוב מהר מאוד...
גלי18/03/2010עם ויפאקס XR (שזה מה שאני לוקחת כבר כמה חודשים) מתחילים להרגיש טוב פחות או יותר שבועיים מתחילת הטיפול וזה משתפר מיום ליום. את כבר בחצי הדרך כי כתבת שתופעות הבכי והחרדות חלפו. תחזיקי מעמד, תעסיקי את עצמך ואני בטוחה שתוך כמה ימים תרגישי הרבה יותר טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדכאון וחרדה
רונה18/03/2010שלום רב
אבקש לקבל תשובה לשאלותי גם מפסיכיאטר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון וחרדה
ד''ר אירנה נתנאל18/03/2010רונה שלום,
אני מאוד שמחה לשמוע שהתרופה משפיעה לטובה ואת מרגישה שיפור. ייתכן ויחלפו מספר שבועות עד שההשפעה תורגש במלואה. במידה ובמשך כחודש על המינון הטיפולי עדיין תרגישי סימפטומים כדאי לפנות שוב להתיעצות עם הרופא המטפל. בדרך כלל במקרה כזה נוטים לעלות את המינון של התרופה עד למינון האפקטיבי.
בנוסף, חשוב לציין שהדרך היעילה ביותר להתמודד עם המצב זה שילוב של תרופות ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). זהו טיפול קצר וממוקד ובמהלכו תלמדי כלים של שליטה במצבך בהווה וגם לטווח הארוך. שליטה זו מאפשרת מניעת גלים חוזרים של הסימפטומים.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)