חרדה ודיכאון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה ודיכאון
    יעל
    23/03/2010

שלום,
    אני בת 44 וכיום סובלת מחרדה ודיכאון, נוטלת ציפרלקס במינון 2.5 כדורים חודש ימים.
    היסטוריה: נטלתי כדורי סרוקסט במשך 18 שנה במינון 40 מ"ג בעקבות דיכאון וחרדה שלקיתי בהם ניסית במשך השנים כאשר הרגשתי טוב לרדת במינון ואף להפסיק אך זה לא עזר והשלמתי עם העובדה שאצטרך לקחת את הכדורים כל החיים בגלל חוסר איזון כימי שיש לי.. לפני 1/2 שנה פניתי לפסיכיטרית כדי להתייעץ בקשר לתרופה אחרת בעלת תופעות לוואי פחותות מהסרוקסט שאיתו שמנתי והרגשתי עייפות, ווהיא המליצה על ציפרלקס. התחלתי במינון של 1 כדור 10 מ"ג. מאז התחלתי להרגיש קצת מדוכדכת ובלי הרבה מצב רוח, אך המשכתי לתפקד וזה לא פגם בהתנהלות שלי בחיים. לפני חודש חוויתי משבר כספי שבעקבותיו קיבלתי חרדה. הרופאה העלתה את המינון של הציפרלקס ל- 2.5 כדורים. כעת אני מרגישה שיפור אך עדיין חווה עליות וירידות ולא חזרתי לעצמי במאה אחוז. בלילות אני ישנה עם ואבן, מכיוון שאני לא נרדמת לבד. אני עדיין מוטרדת ממצבי ויש לי מידי פעם תחושות של כאבים בחזה, בידיים, חוסר סבלנות, מתח, ואני עדיין כבויה ולא שמחה.
    שאלותיי: כמה זמן נדרש כדי לדעת האם הכדור מתאים לי? באיזה שלב כדאי לנסות כדור אחר? האם הירידה במינון הסרוקסט, היא שגרמה לחזרה למעגל החרדה והדיכאון? עם הסרוקסט הרגשתי טוב מאוד מבחינת חיוניות ומצב רוח(ע"פי ששמנתי והרגשתי עייפות) ואני מצטערת שהחלפתי אותו.
    האם כדאי לחזור אליו? אני פשוט רוצה לחזור ולתפקד כרגיל כאמא ורעיה.
    אנא תשובתכם בהקדם, גם לכתובת המייל שציינתי וגם בפורום זה.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה ודיכאון

הוספת תגובה

• הודעה של: יעל

ד''ר אלונה גוברמן
    24/03/2010

התאמת הטיפול התרופתי הנו תהליך מאוד אישי ולרוב אין חוקים וכללים חד משמעים. הרופא המטפל מכיר אותך ומנסה להתאים לך באופן אישי את הטיפול שהכי מתאים .
    קודם כל השפעה של ציפרלקס מורגשת תוך מספר שבועות בממוצע. הטבה מלאה תיתכן תוך6-8 שבועות . חודש ימים תקופה קצרה .יכול להיות שצריך התאמת המינון של ציפרלקס.
    במידה והטיפול לא יועיל לך הרופא ימצא לך פתרונות תרופתיים אחרים.
    בנוסף, מומלץ מאוד לשלב טיפול תרופתי עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית שבמהלכה תלמד כלים ומיומנויות להתמודדות יעילה עם מצבך.
    תרגישי טוב,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו