מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התקפי חרדהמורן04/04/2010
שלום. אני בסביבות גיל ה30 +ארבעה ילדים . החל מהלידה האחרונ ה שלי שהיתה לפני שלוש שנים התחלתי לחוות התקפי חרדה קשים ביותר ללא סיבה הנראית לעין . בתחילה כדי לשלול בעיות גופניות כאלה ואחרות ביצעתי אין ספור בדיקות שכוללות אקו לב הולטר בדיקת מאמץ, בדיקות נורולוגיות ועוד... תקין. בד בבד קראתי חומר על הנושא והתחלתי להעמיק בו ולאט לאט אני מבינה שאני חווה התקפי חרדה, התקף חרדה אצלי כולל: דפיקות לב הרדמות אברים שונים בגוף (במיחוד צידי הפנים,) מיחושים בחזה דקירות למינהן וזרמים ברגלים , טשטוש ראיה וכו.... זה פוגע בי ברמה כזאת שאני לא יכולה אפילו ללכת לקוסמטיקאית או לספר כי אם זה תוקף אותי שם אני מרגישה שאני חייבת לברוח, שאלתי היא: האם עצם העובדה שאני יודעת מה אני עוברת מספיקה? או שאני צריכה ללכת לטיפול? ושאלה נוספת האם השימוש ברסקיו לאורך זמן עלול לפגוע בי? על תשובתך אודה מאוד...מורן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: מורן
ד''ר אלונה גוברמן06/04/2010למורן שלום. אני ממליצה לך לפנות להתיעצות פסיכיאטרית .
שילוב של תרופות ותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT)--ההצלחה הרבה של השילוב הוכיחה את עצמה מבחינה מחקרית וכלינית במניעת התקפי חרדה למשך של 5 שנים. CBT הינו טיפול קצר וממוקד, מאפשר לרכוש כלים ומיומנויות של שליטה בחרדה בהווה וגם לטווך הארוך. כאשר את מצויידת בכלים יעילים של שליטה בחרדה שיעזרו לך למנוע הישנות של החרדה את יכולה לנסות ולהוריד את התרופות בצורה הדרגתית.
מידע נוסף על חרדה והתמודדות איתה ניתן לקרוא בכתבה:
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=8936
אשמח לענות על שאלות נוספות,
תרגישי טוב,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)