שאלה לגבי ציפרלקס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי ציפרלקס
    אנה
    27/04/2010

לרופאים הנכבדים שלום,
    בעלת היסטוריה של לקיחת סרוקסט במינון 40 מ"ג, כ- 18 שנה. באוקטובר 2009 התחלתי לקחת ציפרלקס במינון 10 מ"ג, לאחר שפניתי לפסיכיאטרית בטענה שהסרוקסט מעייף וגורם להשמנה, והיא המליצה לי על ציפרלקס שהוא עם פחות תופעות לוואי ומאז התחלתי לקחת. בפברואר 2009 חוויתי משבר כספי שאיני יודעת אם הוא הטריגר שבעקבותיו קיבלתי חרדה ודיכאון שהשביתו אותי למשך 3 שבועות,ו/או בעקבות הכדור שהוחלף לציפרלקס במינון נמוך של 10, ממה שהורגלתי בסרוקסט למינון של 40. בעקבות החרדה , הפסיכיאטרית העלתה המינון ל- 25 מ"ג ציפרלקס, כאשר במקביל לקחתי גם כדורי הרגעה אלפרליד לתקופה של שבועיים. לאחר חודשיים מתחילת הטיפול המלא בציפרלקס התחלתי להרגיש טוב. לפני שבוע שוב הייתה רגרסיה של יותר דיכאון מתח ועצבנות (לא חרדה) ויצא שהיו אלה הימים של טרום הווסת, אינני יודעת אם זה קשור לכך ואולי כן, לדעת רופאת המשפחה זה כנראה כך והמליצה לקחת קלונס במינון 0.5 בימים טרופים אלו . בכל אופן, אתמול קיבלתי את הווסת ואני ביום השני שלה ועדיין חווה תחושה של אי נוחות, מין מועקה, מתח, עצבנות ורצון לבכות.
    שאלתי היא: הייתכן שהציפרלקס מכסה רק את בעיית החרדה ולא לגמרי את בעיית הדיכאון? האם זו רק רגרסיה בגלל תקופת הווסת? האם צריך עוד זמן להסתגלות לציפרלקס? ואולי אני צריכה שילוב של תרופה אחרת עם הציפרלקס, ו/או תרופה אחרת?
    אודה על תשובתכם המהירה, אני אובדת עצות.
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי ציפרלקס

הוספת תגובה

• הודעה של: אנה

ד''ר אלונה גוברמן
    03/05/2010

שלום. המלצות אישיות רק דרך המטפל שלך. לפעמים צריך להתאים את המינון של התרופה, להוסיף כדורים . לפעמים צריך להחליף. תתייעצי עם הרופא.
    בנוסף אני ממליצה על תרפיה קוגניטיבית התנהגותית (CBT)-לפי מחקרים וניסיוננו -הטיפול קוגניטיבי התנהגותי ושילוב עם תרופות , הוכיח את עצמו כיעיל בהפרעות חרדה ודיכאון. במהלך הטיפול האדם לומד לזהות ולשנות את המחשבות המוטעות והמעוקבות שמעוררות רגשות שליליים. שינוי מחשבה גורמת לשינוי הרגשה ושינוי התנהגות. בטיפול את רוחשת מיומנויות להתמודד עם מצב בעתיד . טיפול ?bt קצר, ממוקד ועוזר לטווח ארוך.
    אצלנו במרכז לטיפולים מתקדמים "מיינד קליניק" קיימים טיפולים אישיים ,בגישה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT).ניתן ליצור קשר. בטלפון שמספרו כתוב בכותרת שבראש העמוד.
    על טיפול קוגניטיבי בדיכאון ניתן לקרוא בכתבה:
    http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=5477
    תרגישי טוב !
    אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו