מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעה מוזרה+30/04/2010
שלום אני בת 27 , ההייתי רוצה להתייעץ איתכם לגבי בעיה מסויימת שמפריעה לי בכל תחום בחיים.
אני בטוחה מזה 10 שנים שאיני יודעת להתבטא כמו שצריך, והכוונה שרוב הפעמים שאני רוצה לדבר ,אני מרגישה תקיעות בשפה, חוסר יכולת למצוא את המילה המתאימה ,אני מתארת לעצמי שזה נובע מחרדות
- אני מטופלת בחצי שנה האחרונה בWELLBUTRIN -אך לא מרגישה שזה עוזר להרגשה בהקשר לבעיה זאת.
מעבר לכך אני מנסה לשפר את אוצר המילים שלי ע"י קריאת ספרים ועיתונים, בנוסף בחרתי ללמוד לימודים אקדמיים בנושא מדעי החברה והתמקדות בתקשורת- כדי שזה אוליי ייסייע לי בלהרחיב את השפה .
, בשנתיים האחרונות אני מרגישה שהמיקוד שלי בשיחה עם אנשים הוא בכלל לא בתוכן אלא בשפה ,בסיגנון דיבור- כך שהתחלתי לפתח בצורה אובססיבית הרגל בלרשום לעצמי משפטים שלמים של אנשים או משידורי הטלויזיה ,למחברת או דף כלשהו -כדי שאוכל לשנן אותם ולהשתמש בהם בשיחותיי, ולמעשה אף פעם אינני קוראת אותם.(לא תמיד זו חייבת להיות שפה גבוהה,אלא מטפורות ,ביטוייים, מילים יצירתיות)וזאת מכיוון שאני מרגישה שלפי השפה אפשר להבחין אם האדם איכותי או לא.
אני בלחץ מזה ואני מאוד ביקורתית עם עצמי לגבי הנושא.
סביר להניח שזו חרדה שנובעת מחוסר ביטחון. אך תמיד הרגשתי שהחרדה והחוסר ביטחון נובעים מבעיה זו.
או שאוליי הכל קשור למנת משכל וליכולות קוגנטיביות שלי אין אותם.
כיוון שאפילו בעברית מילים מסובכות אני מתקשה לומר,שלא נדבר על השפה האנגלית שמשתבשת לי בלשון.
אני לא יודעת איך לפתור את זה- ואני בסרטים עם עצמי במשך כל היום- אין לי מנוח - ואני לחוצה מוות- כלפי חוץ לא תמיד שומעים זאת ,כיוון שאני יודעת לטשטש זאת.
בבקשה עזרו לי עם פתרון -דחוף, מחכה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעה מוזרה
ד''ר אירנה נתנאל03/05/2010שלום לך,
לעיתים קרובות התופעה שאת מתארת נובעת מלחץ, מתח, חרדה. טיפול קוגניטיבי - התנהגוטי (CBT) משולב עם ביופידבק יכול לעזור לך לעתמודד בצורה יעילה. בCBT תוכלי ללמוד על המחשבות האוטומטיות שעוברות בראשך ולשנות אותן. בטיפול תוכלי לתרגל חשיפות הדרגתיות למצבים של דיבור ושיחות עם אנשים תוך תרגול טכניקות שיעזרו להתנהלות נינוחה. בביופידבק ניתן ללמוד מיומנויות של הרפיה, לשחרר מתח, לחץ, התרגשות ועוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)