שאלה מקצועית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה מקצועית
    מישהוא
    04/05/2010

שלום אני בחור בשנות סוף ה20 לחיי אני בחור מסודר נאה יש לי הכל לא חסר לי כלום בחיים וטוב לי בחיים הבעיה שיש לי מחשבות טרדניות של התאבדות וזה מפחיד אותי לגמריי למרות שאני לא רוצה את זה בכללל ולא יודע מאיפה זה נוביעע ליי אני לוקיח ריסטל כדור אחד ליום אבל אני לא מבין מאיפה זה נוביע בחיים לא הייתי אצל פסיכולוג או לא יודע אם זה יעזור לי השאלה מאיפה זה נוביעע ליי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה מקצועית

הוספת תגובה

• מחשבות טורדניות

ד''ר אירנה נתנאל
    06/05/2010

גורמים ל-OCD
    התניה קלאסית

ההשקפה הביהביוריסטית השולטת בהסבר להפרעת טורדנית – כפייתית גורסת כי גורמים ניטראליים נקשרים בתהליך של התניה קלאסית ונעשים מעוררי חרדה. לדוגמא, נגיעה בידית דלת עלולה להיקשר עם הרעיון "מפחיד" להזדהם. כדי להרגיע את הפחד האדם ירחץ ידיים. מרגע שאדם עשה קישור זה, ויחזור על כך מספר רב של פעמים התנהגותו תהפוך להתנהגות אוטומטית, לא מודעת, חסרת שליטה וקשה להכחדה.

גורמים ביולוגיים

הראיות המחקריות המצטברות בשנים האחרונות מדגישות השפעה גנטית להפרעה. מחקרים אחרים מדגישים חריגות מבנית במוח הקשורות להופעת ההפרעה. המחקרים שנעשו בתחום הזה מראים כי אצל בעלי הפרעה טורדנית – כפייתית קיימות רמות חריגות של חילוף חומרים בקליפת המוח הקדם – מצחי של ארובת העין, ובגרעין הזנבי. טיפול מוצלח מאפשר להחזיר לרמה תקינה לפחות כמה מחריגות אלה. בנוסף, ישנם מחקרים שמצאו חריגות במערכות של נירוטרנסמיטרים מסוימים כגורמים להפרעה. אנשים בעלי הפרעה טורדנית – כפייתית מגיבים טוב לטיפול בקלומיפראמין, כמו פרוזק, מעכב את תהליך הקליטה מחדש של הסרוטנין. מה שמעלה על הדעת כי הפרעת OCD נובעת מחסכים ברמת הסרוטנין. יחד עם זאת ליקוי בתפקוד המערכות הסרוטונרגיות אינו יכול כשלעצמו להסביר הפרעה מורכבת זו במלואה.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו