מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה-OCDליאת11/05/2010
שלום,
היום הייתי בבדיקה פסיכאטרית שקבעה שיש לי OCD.
הומלץ לי לקחת לוסטראל - בשבוע הראשון רבע כדור ליום, אחרי עוד כשבוע לעבור לחצי כדור ומשבוע שלישי לכדור. אחרי שבוע רביעי לבוא לביקורת.
בנוסף קבלתי קלונקס , הפסיכיאטרית אמרה לי לקחת את הכדור רק במצבי חרדה קשים ולא בקביעות.
השאלה שלי-
האם טיפול בלוסטראל ובכלל תרופות פסיכאטריות אמורות בסופו של דבר לגרום לריפוי, כלומר לגרום לי לייצור סרטונין תקין (במקרה של הלוסטראל) כך שלא אצטרך לקחת יותר את הכדורים, או שהאם הפסקת הכדורים אחרי תקופה מסוימת שיש הקלה שוב תחזיר אותי למצב הקודםשל החרדות (מה גם שרק להפסיק את הכדור יכול לגרום לי לחרדה ולמחשבה שהנה שוב יחזרו החרדות בגלל זה ואולי זה מה שעלול לעורר אצלי מחדש את החרדות).
תודה.
ליאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר OCD
ד''ר אירנה נתנאל13/05/2010ליאת שלום,
הדרך היעילה ביותר להתמודד עם OCD הינה שילוב של תרופות ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). טיפול CBT הינו קצר וממוקד במהלכו ניתן ללמוד כלים של שליטה בהווה וגם לטווח הארוך. כלים אלה יעזרו למנוע הישנות של ההפרעה בעתיד, במידה ותרצי להפסיק את התרופות. כשמפסיקים את התרופות אכן קיימת סכנה של הישנות ההפרעה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)