חרדה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה
    חסוי
    13/05/2010

האם החרדה יכולה להעלם או לפחות לקטון במידה משמעותית רק ע"י טיפול התנהגותי קוגנטיבי? כבר תקופה שאני נמצאת בטיפול פסיכולוגי ואני לא מרגישה שינוי במצב החרדה. הומלץ לי מספר פעמים ללכת לאבחון פסיכיאטרי אך אני לא מעוניינת להתחיל לקחת כדורים. בינתיים אני לא רואה קצה חוט והחרדה רק גוברת. שמעתי שהכדורים יכולים הרבה פעמים, לפחות בהתחלה להחמיר את המצב.אני מאוד מפחדת מכל התהליך למרות שאני מתחילה לחשוב שזה כבר בלתי נמנע.
    אבודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• חרדה

ד''ר אירנה נתנאל
    16/05/2010

שלום לך,

אכן, הדרך היעילה ביותר להתמודד עם חרדה הינו שילוב של טיפול תרופתי ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית. ניתן לשלב בCBT גם ביופידבק. תרופות מקלות על רמות החרדה ומאפשרות להתאמן על הכלים של CBT. במידה ורמת החרדה שלך גבוהה מאוד את לא תוכלי ליישם את הכלים של CBT (בים סוער לא לומדים לשחות. קודם יש להרגיע מעט את הגלים ואחר כך ללמוד שחייה). כמובן, שגם בלי תרופות אפשר, אך הדרך מאוד מאוד קשה ולא כל אחד יכול לשרוד אותה. אנשים רבים שמחליטים לטפל בחרדה גבוהה ללא תרופות לרוב נושרים מהטיפול. אני מאוד ממליצה על התיעצות פסיכיאטרית.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו