מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדותא15/05/2010
שלום רב,
אני בת 27 ומה שקורה לי זה פשוט סיוט שאני לא יודעת איך לצאת ממנו.
זה התחיל לפני חודשיים מכאב ראש וטשטוש בעין אחת. פחדתי נורא שיש לי גידול במח. פניתי לרופא משפ' ולניורולוג ובסוף ביצעתי סי טי מוח שהיה תקין. במקביל התחלתי להרגיש נימולים בגפיים. כמו תמיד התחלתי לחפש באינטרנט ומצאתי טרשת נפוצה. תוך מס' ימים כבר הייתי בטוחה שיש לי את המחלה. אין ספור רופאים שביקרתי אצלם בתקופה האחרונה. בעקבות התלונות שלי ביצעתי MRI מוח שגם כן היה תקין. במקביל בוצע בדיקת דם עם עליה בליקוציטים, הרופא אמר שזוהי השפעה של לחץ נפשי ונתן לי לשתות קלונקס לכמה ימים.
בעקבות בדיקת דם לא תקינה התחלתי לחפש שוב באינטרנט ומצאתי שליקוציטים עולים כאשר יש סרטן.
מאז התחלתי להרגיש כאבים בבית החזה וחשדתי שיש לי סרטן ריאות- בוצע רנטגן חזה ועמוד שדרה- תקין.
לפני כמה ימים קראתי כתבה ל מחלת לימפומה ושלשום מצאתי אצלי בלוטת לימפה בגודל של אפונה בבית השחי. פניתי לרופא משפ' שאמר שבלוטה מאוד קטנה ולא מדאיגה אך צריך לעקוב. ואני לא מאמינה לשום דבר ממה שהרופאים אומרים לי ובטוחה בשלי. כבר כמה ימים אין לי תאבון אני לא אוכלת כלום. בחילות וחולשה נוראית. אני בוכה מכל דבר. כל הגוף שלי כואב, אני כל הזמן מחפשת בלוטות נוספות ולא משנה איפה אני נוגעת - כואב לי.
תעזרו לי בבקשה. האם באמת יש לי סיבה אורגנית לחשוד שאני חולה או שאני פשוט צריכה פסיכולוג?
תודה רבה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות
ד''ר אירנה נתנאל16/05/2010אירה שלום,
ככל הנראה, את סובלת מחרדות לגבי מצבל הבריאותי. כדי לעזור לעצמך להתמודד עם המצב אני מאוד ממליצה על שילוב של טיפול תרופתי (התיעצות עם פסיכיאטר) ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). ניתן לשלב CBT עם ביופידבק. במהלך טיפול CBT ניתן לרכוש כלים להתמודדות עם החרדות בהווה וגם לטווח הארוך.
תודה על פנייתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)