שאלה לגבי תופעת חרדה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי תופעת חרדה
    צא
    09/06/2010

שלום , אני בן 38 ומזה הרבה שנים , אני סובל מתופעת חרדה לא מוסברת .
    היא מתבטת במצב של פחד קהל , בישיבות , ברמה של חוסר שליטה על הגוף , מצב של רעידות , קשיי נשימה , רעידות של הראש והקול ...בנוסף זה הגיע למצב של חרדה לדבר עם אדם בודד אחד ולא רק מול קהל של אנשים ...
    עם חבריי ומישפחתי , אני מתנהג בצורה נורמלית לגמרי ולא ניתן לשער שיש לי חרדה כזו , אבל עם אנשים זרים או אנשים בעלי מעמד ( כגון מנהלים בעבודה ) או לעיתים אנשים רגילים כמוני , אני מגיע למצב של לחץ מטורף וחרדות , רק שלא להגיע למצב מיפגש מול אדם ספציפי או מול קהל .
    מצב זה , פשוט הורס לי את שיגרת חיי , איכות חיי .
    אני עובד בתחום ההייטק ובמסגרת העבודה , לעיתים אני צריך להגיע לישיבה ואני כל הזמן מתרץ , כדי להמנע מלהגיע ואם אני חייב ...אני פשוט לא יושן לילה שלם לפני , מרוב לחץ וחרדה ...
    אני ממש מתוסכל מהמצב שהגעתי , אין לי מושג איך להתגבר על זה , אני ממש מיואש ...
    אשמח להכוונה ולהבין ממה זה נובע ולמה הגוף שלי עובד על אוטומט כזה הזוי , שהורס לי מרבית מחיי.
    תודה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי תופעת חרדה

הוספת תגובה

• תופעת חרדה

ד''ר אירנה נתנאל
    10/06/2010

שלום לך,

תופעה שאתה מתאר יכולה להיות קשורה לחרדה חברתית. רבים מאיתנו נעשים עצבניים לפני אירועים חברתיים כגון: ארוחת ערב עם הבוס, מפגש עם הורי החתן או הכלה לעתיד, קבלת פרס או קידום. יש אנשים שמתרגשים במשך שעות לפני אירוע כזה, תוהים מה ללבוש ועל מה לדבר. כל מי שנאם פעם בפני קהל או הציג את עבודתו בפני אנשי מקצוע, חווה את התחושה של "פרפרים בבטן" לפני שנטל את המיקרופון לידו. אך לאנשים רבים פעילויות חברתיות כאלה גורמות לתחושות מעל ומעבר לעצבנות פשוטה. יש אנשים שנכנסים לחרדה כה קשה מן האפשרות שיהיו נבוכים בציבור, עד שחיי היומיום שלהם נפגעים מכך. אנשים אלה סובלים מחרדה חברתית, והימנעות ממצבים מסוימים הופכת להיות המטרה העיקרית של חייהם.
    טיפול קוגנטיבי-התנהגותי (CBT) עשוי לסייע בהפרעת חרדה חברתית. הוא מלמד אנשים עם הפרעת חרדה חברתית להגיב באופן שונה למצבים שמעוררים את תסמיני החרדה שלהם. המטפל עוזר למטופל להתעמת עם הרגשות השליליים שלו לגבי מצבים חברתיים ועם הפחד שאחרים ישפטו אותו. המטופלים לומדים כיצד דפוסי החשיבה שלהם מוסיפים לתסמינים של הפרעת חרדה חברתית ואיך לשנות את דרך החשיבה שלהם כך שהתסמינים יפחתו. כל זה משולב עם טכניקות התנהגותיות אחרות, כגון חשיפה הדרגתית מבוקרת למצב מעורר חרדה עד שהמטופל לומד לזהות ולשנות את ההתנהגות התורמת לחרדה החברתית שלו. תרגול מיומנויות חברתיות, כרוך בפגישות עם מטפלים מקצועיים בהן דנים במצבים חברתיים בעייתיים. המטופל לומד איך ליצור קשר עין, לדבר, לברך אנשים לשלום, לבקש טובה, להגיב לבקשות ולביקורת. המטופל מנטר את עצמו בעזרת יומן, ומתרגל את המיומנויות החדשות עם המטפל ולאחר מכן בחייו האמיתיים.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו