מחפשת את עצמי....

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחפשת את עצמי....
    שירן
    17/06/2010

שלום לכולם!!!
    היה לי דכאו אחרי לידה לפני שנתיים וזה חזר לי עכשיו ובגדול עם חרדות ועם מחשבות טורדניות על מוות ונורא קשה לי.
    הפסיכיאטר נתן לי מרשם לרסיטל 20 מ"ג התחלתי עם רבע והגעתי לשלם וכבר חודש וחצי אני עם רסיטל וזה רק מחמיר או שזה עושה לי טיפה טוב והמחשבותת והחרדות חוזרות אז הוא המליץ לי על איקסל,אני בירידה לחצי כדור מרסיטל עדיין במשך 4 ימים ורק ביום שבת אוכל להתחיל את איקסל.
    האם איקסל הוא כדור טוב?
    ועוד שאלה האם לאחר שאמצע את הכדור הנכון אוכל לצאת מתישהוא מהכדורים או שזה ממכר כמו סמים וקשה מאד לצאת מהם??
    קשה לי נורא תעזרו לי....
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחפשת את עצמי....

הוספת תגובה

• מחפשת את עצמי....

ד''ר אירנה נתנאל
    20/06/2010

שירן שלום,

איקסל, היא תרופה אנטי דיכאונית ,שתייכת לקבוצת ה-SNRI's אשר מגבירה בנוסף לסרוטונין גם את כמות הנוראדרנלין במוח. התרופה יעילה במצבי דיכאון וחרדה קשים. תופעות נפוצות: יובש בפה, עצירות, בחילה, הקאה, הרגשת חום, כאב ראש, סחרחורת, כאב בטן, רעד קל, הזעת יתר, דפיקות לב מהירות. תופעות אלו חולפות לרוב תוך זמן קצר לאחר תקופת ההסתגלות לתרופה.
    כמו כן בימים הראשונים עלולה להתגבר תחושת המתח והחרדה. גם תופעה זו חולפת לרוב עם המשך הטיפול.
    התאמת התרופה הינו עניין מאוד אינדיבידואלי לכן, בשביל אדם אחד היא יכולה להיות מאוד יעילה ולאחר ממש בלתי נסבלת. בכל אופן, כדאי להצמד להמלצות הרופא ולנסות את התכשיר. כמו כן, התרופה לא ממכרת וניתן להפסיק אותה בלי שום בעיה. הסכנה בהפסקת התרופה היא חזרתיות של דיכאון וחרדה כדי למנוע הישנות של דיכאון וחרדה ניתן לשלב תרופות עם פסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). טיפול CBT הינו קצר וממוקד והוכיח את יעילותו מבחינה מחקרית וקלינית בארץ ובעולם.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו