מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרופה נגד חרדהיונתן18/06/2010
שלום,
התחתנתי (לא מאושר) ולאחר כ - 4 חודשים התחילו לי תופעות של קפיצות שירירים (פסיקולציות)
לאחר כ - 11 חודש התחלתי תהליך גירושין ללא הסכמה = מה עם בת הזוג
כיום אני מתמודד עם 2 תופעות שמאד משפיעות עליי ומטרידות את סדר יומי ללא הפסקה.
1. גירושין
2. תופעת קפיצות השרירים שלצערי נמשכת קצת יותר משנה ואף בזמן האחרון התדירות שלה מתגברת והיא אף הפכה להיות נרחבת יותר (אציין שכל הבדיקות עד כה היו תקינות לרבות EMG היו תקינות)
אציין כי הפחד העיקרי שלי הוא ממחלה ניוונית סופנית כלשהי.
הנוירולוגית הסבירה לי שלא ניתן לדעת מה הסיבה לקפיצות השרירים וכי כנראה המתח הנפשי שבו אני נמצא מעצים את התופעה וגורם לי לחרדה שקשה לי להתמודד איתה ופוגע לי באיכות החיים.
מכוון שאני מרגיש את ההתכווצויות ורואה אותם קשה לי להתעלם מהם ולשכוח מהם.
הסביבה הקרובה שלי אומרת שהפכתי חסר סבלנות ואני לחוץ כמו "פתיל"
הרופא המליצה לי לקחת תרופה נגד חרדה.
אבקש את המלצתכם לתרופה שתוכל להשפיע עליי (לא קלמרווין) אך חלילה שלא תהיה עם השפעה כימית על הגוף.
בנוסף, אבקש המלצה נוספת להתמודדות עם המשבר הנ"ל.
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה נגד חרדה
ד''ר אירנה נתנאל20/06/2010יונתן שלום,
תרופות נוגדות חרדה בעלות השפעה ויעילות הן תרופות כימיות. בנוסף לתרופות ישנן דרכים לא תרופתיים: ללמוד שיטות הרפיה, טיפול בביופידבק, פסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית. בליווי מקצועי תוכל להתמודד גם עם קפיצות של שרירים, גם ללמוד לווסת לחץ ומתח שמתלווים לתהליך הגירושין וגם לקבל כלים להתמודדות עם התהליך עצמו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)