איך מתמודדים?בעלי בדיכאון אחרי לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך מתמודדים?בעלי בדיכאון אחרי לידה
    שירה
    08/07/2010

אשמח אם מישהו יוכל לעזור. הוא סובל מאד, יש לו את כל התסמינים של דיכאון. הוא התחיל טיפול אך מסרב לקחת תרופות. בינתיים שותה כל יום כדי לברוח מהמציאות, עצבני, זוכר רק את הריבים שלנו ולא
    את הזוגיות הטובה שהייתה לנו. בקושי מתייחס אלי ואל הקטנה. הוא מודע לעובדה שהוא לא הוא עצמו.
    לדעתי הוא בדיכאון רציני, כל מה שהוא אומר לא מחובר למציאות, לא היה ולא נברא. הוא פרנואיד , חושב שכולם נועצים בו מבטים, יש לו רגשות אשם.
    האם רק ייעוץ יכול לעזור? האם זה אי פעם יעבור? אני רוצה את בעלי בחזרה.
    קשה לי מאד כי הכל נופל עלי, אנחנו לא גרים בארץ ואין לי עזרה. אני יכולה להתמודד עם זה, אבל קשה לי עם הייחס שלו כלפי. מרגישה שהוא לא יכול לסבול אותי יותר, הוא לא מסוגל לגעת בי. אני יודעת שאני צריכה ליהיות סובלנית, אך זה קשה מאד ליהיות נחמד למישהו "ששונא" אותי.
    אשמח לכל עצה, עזרה שתתקבל.
    תודה למי שהגיע עד פה.
    מיואשת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• איך מתמודדים?בעלי בדיכאון אחרי לידה

ד''ר אירנה נתנאל
    11/07/2010

שירה שלום,

דיכאון לאחר לידה קיים גם בקרב הגברים. זאת תופעה מוכרת ושכיחה למדי. לעומת דיכאון של האישה שיכול להיות תוצאה של שינויים הורמונליים בגוף, אצל גבר זאת תוצאה של משבר פסיכולוגי. הטיפול היעיל ביותר הינו שילוב של תרופות נוגדות דיכאון ופסיכותרפיה.
    חלק מתהליך ההתערבות כולל עזרה לך בהחלטה על הדברים שאת מסוגלת לעשות ועל הדברים שאינך מסוגלת לעשות. אין להיכנס לעימותים - לא עם בעלך ולא עם בני משפחה אחרים. יש ללמוד להתמודד עם בעלך בצורה אוהדת ובלתי שיפוטית. יש להפסיק לבוא בדרישות, בתלונות ובטענות, כי בכל מקרה הן לא זוכות לשינוי. זה לא מועיל וגורם להתנגדות ולהתרחקות.

חזקי ואמצי!
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו