מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סימנים פיזיים של חרדה?יוסי18/07/2010
בן 33. לפני כחודשיים התחלתי להרגיש רע פיזית עם סימפטומים שכללו: חולשה בארבעת הגפיים לסרוגין, עייפות לפרקים, סחרחורות, דפיקות לב חזקות ומרגשות המרעידות את כל הגוף, רעד בידיים ובכל הגוף, שרירים תפוסים וכואבים, קיבה עצבנית ורגיזה, פסיקולציות. התסמינים באים והולכים כאשר כל פעם יש סימפטום אחר שדומיננטי ואני מרגיש רע פיזית כבר חודשיים כאמור (לדוג': אני יכול להרגיש יומיים בסדר יחסית, יום אחד להיות נורא עייף, יום אחר להיות עם כאבי שרירים או פסיקולציות וכו' וכו'). כתוצאה מהסיפור פיתחתי פחד שיש לי מחלה איומה ונוראה דוגמת ALS ודומותיה ואני כל היום באינטרנט על מנת לאבחן את עצמי. הייתי פעמים רבות אצל רופאת המשפחה, בדיקות דם מקיפות תקינות לחלוטין, צילום חזה תקין, US כליות ובטן תקין, נבדקתי אצל נוירולוג מומחה פעמיים במהלך התקופה והביקה הנוירלוגית הייתה תקינה אך שלח אותי ליתר בטחון בגלל הפסיקולציות לבדיקת EMG שהתור לה עוד שבועיים. לפני כשבוע התחלתי בעצת רופאת המשפחה לקחת פקסט 20 מ"ג כדור ליום ובינתיים אם כבר נראה שאני רק מרגיש רע יותר (חרד, "חור בבטן", חולשה קשה לפרקים, רעד בכל הגוף). ככלל מאז ומתמיד הייתי טיפוס לחוץ ודאגן אולם מעולם לא חוויתי תקופה כה ארוכה של תחושות פיזיות מהסוג הזה.
1. האם יכול להיות שכל הסיפור הפיזי נובע מחרדה? האם חרדה יכולה לגרום לכאלה תופעות פיזיות?
2. האם זה שאני מרגיש רע יותר מאז תחילת הטיפול בפקסט מעיד משהו על סיכויי ההצלחה של התרופה בהמשך בעוד שלושה שבועות? (תוך כמה זמן אני אמור לצפות לשיפור בתחושותיי)
3. האם יכול להיות שההחמרה בשבוע האחרון היא תופעת לוואי של הפקסט ואם כן האם זה אמור לחלוף או שרצוי להחליף תרופה כבר עכשיו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימנים פיזיים של חרדה
ד''ר אירנה נתנאל19/07/2010יוסי שלום,
תופעות שאתה מתאר יכולים להיות סימפטומים של חרדה. העובדה שאין ממצא גופני והבדיקות הגופניות תקינות מחזק את ההשערה שמדובר במקור נפשי לסימפטומים.
ייתכן שיחלפו כ - 6 שבועות עד שההשפעה החיובית תורגש במלואה. במידה ולאחר תקופה זו עדיין יהיו תופעות שליליות כדאי להתיעץ עם הרופא פסיכיאטר ולא עם רופאת המשפחה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי תופעות דומות לשלך
מני15/09/2010יש לי תופעות דומות לשלך, ובערך אותו סיפור של תוצאות דם תקינות ו EMG תקין
אני בן 30, גם אני בסרט רע.
אתה חייב לדבר איתי
פלאפון - 0523162696* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)