מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התחלת טיפול תרופתי בדיכאוןארז19/07/2010
שלום,
אני בסוף שנות ה-30 לחיי ומזה שנים אני חושד שאני סובל מדיכאון קליני. הדיכאונות מגיעים בתקופות שונות ולמשכי זמן שונים בכל פעם. בשנה האחרונה הרווחים שבין תקופות הדיכאון הצטמצמו ותקופות הדיכאון התארכו והעמיקו עד כדי ממש פגיעה בתפקוד היומיומי שלי.
אחרי קצת קריאת מאמרים על התופעה וחוויות של אנשים "אבחנתי את עצמי" כסובל מדיכאון. דיברתי עם רופא המשפחה שלי טלפונית והוא המליץ שאבוא לדבר איתו. אמר שנשוחח קצת ושבמידה והוא יסכים עם האבחנה שלי בהחלט ניתן להתחיל טיפול תרופתי בציפרלקס 10mg שהגדיר כטיפול סטנדרטי.
בעקבות זאת רציתי לדעת אם באמת תמיד מתחילים את הטיפול עם אותה תרופה (ציפרלקס) ובאותו מינון (10mg ליום). אין תרופות אחרות שמתאימות יותר או פחות למצבים שונים? אין הבדל במינון לפי גיל או משקל?
אשמח לקבל תשובה.
תודה רבה,
ארז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלאלקס
ניקול 5020/07/2010כלפני שנתיים וחצי שלוש, התחלתי טיפול בציפראלקס, לא היו לי תופעות לואי, רק לאחר כ 3 שבועות התחלתי להרגיש שינוי משמעותי, התחלתי לישון טוב יותר, לא עצבנית, לא צעקנית ואני ה"חכמה" לאחר כשנה החלטתי על דעת עצמי להפסיק, הפסקתי בהדרגה וחזרתי למצבי הקודם, התחלתי שוב לקחת את הציפר' והוא כבר לא עזר.
כיום אני לוקחת וייפאקס XR 150 בבוקר לאחר הארוחה, והכל בערך בסיידר, הסתבר שאינני סובלת רק מחרדה אלא מסנדרום דו-קוטבי והפרעת איזון, הוסיפו לי תרופה נוספת זיפראקסה 5 מ' לקחת כשעה לפני השינה, זה כדור שמניחים מתחת ללשון והוא נמס...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)