התחלת טיפול תרופתי בדיכאון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התחלת טיפול תרופתי בדיכאון
    ארז
    19/07/2010

שלום,

אני בסוף שנות ה-30 לחיי ומזה שנים אני חושד שאני סובל מדיכאון קליני. הדיכאונות מגיעים בתקופות שונות ולמשכי זמן שונים בכל פעם. בשנה האחרונה הרווחים שבין תקופות הדיכאון הצטמצמו ותקופות הדיכאון התארכו והעמיקו עד כדי ממש פגיעה בתפקוד היומיומי שלי.
    אחרי קצת קריאת מאמרים על התופעה וחוויות של אנשים "אבחנתי את עצמי" כסובל מדיכאון. דיברתי עם רופא המשפחה שלי טלפונית והוא המליץ שאבוא לדבר איתו. אמר שנשוחח קצת ושבמידה והוא יסכים עם האבחנה שלי בהחלט ניתן להתחיל טיפול תרופתי בציפרלקס 10mg שהגדיר כטיפול סטנדרטי.

בעקבות זאת רציתי לדעת אם באמת תמיד מתחילים את הטיפול עם אותה תרופה (ציפרלקס) ובאותו מינון (10mg ליום). אין תרופות אחרות שמתאימות יותר או פחות למצבים שונים? אין הבדל במינון לפי גיל או משקל?

אשמח לקבל תשובה.

תודה רבה,
    ארז

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ציפרלאלקס

ניקול 50
    20/07/2010

כלפני שנתיים וחצי שלוש, התחלתי טיפול בציפראלקס, לא היו לי תופעות לואי, רק לאחר כ 3 שבועות התחלתי להרגיש שינוי משמעותי, התחלתי לישון טוב יותר, לא עצבנית, לא צעקנית ואני ה"חכמה" לאחר כשנה החלטתי על דעת עצמי להפסיק, הפסקתי בהדרגה וחזרתי למצבי הקודם, התחלתי שוב לקחת את הציפר' והוא כבר לא עזר.
    כיום אני לוקחת וייפאקס XR 150 בבוקר לאחר הארוחה, והכל בערך בסיידר, הסתבר שאינני סובלת רק מחרדה אלא מסנדרום דו-קוטבי והפרעת איזון, הוסיפו לי תרופה נוספת זיפראקסה 5 מ' לקחת כשעה לפני השינה, זה כדור שמניחים מתחת ללשון והוא נמס...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו