מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סימבלטה - פוחדת נורא מתופעות הלוואיani08/11/2007
אני מאובחנת כ"מופעת אישיות"..גבולית, נרקציסטית וכו'..לאחר מיליוני אבחנות שהשתנו עם השנים בהתאם להתפתחות הפסיכולוגיה...
היום אני לאחר עשרות שנים של טיפולים ותרופות...במצב הכי גרוע שהייתי בחיי..
מאחר ואינני עובדת כבר 5 שנים אין לי אפשרות לטיפול פסיכולוגי, וכל התרופות שקיימות כבר עשו סיבוב דרך הגוף שלי..
לפני כחודשיים זרקתי הכל(אחד הסימפטומים האופייניים למחלתי..החלטות אימפולסיביות וחרטות..)...ואם חשבתי קודם שאני בגהינום...זה היה גן עדן לעומת מה שקורה עכשיו..
עכשיו חזרתי מהפסיכיאטרית עם מרשם ל..סימבלטה(כן, מסתבר שיש עדיין משהו שלא ניסיתי..כנראה בגלל המחיר), היא טוענת שזה גם יעזור לי במיחושים הפיסיים(הגוף שלי מתפרק כואב כולו)..
אבל אני פוחדת נורא מתופעות הלוואי.
עלי לציין שכל תרופות vburtsrbkhi(אפקסור,אדרונקס ודומיהם)..עשו בי שמות, לעומת אלו של הסרוטונין שאיכשהו..סבלתי אותם(נטלתי סרוקסט 10 שנים עד שהפסיק לעבוד)..
מאד אשמח לשמוע את דעתכם, בעיקר על תופעות הלוואי(אין לי כוח במיל לעמוד באי נוחות מינימלית וממילא אני כואבת כולי ומזיעה כמו סוס גם ככה ובגיל המעבר..)..
ובעיקר איך זה אמור להשפיע על ההפרעה האישיותית שלי בלי שיחות, ועל הנדנדה של מצבי הרוח וההחלטות והחשיבה המקולקלת..
סליחה על האורך אבל זה ממש קיצורו של הקיצור של מה שעובר עלי ואני נורא צריכה לשמוע לפני שמחר בבוקר אני מתחילה או לא את הכדור החדש
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לסימבלטה
גור08/11/2007לפי נסיון שלי סימבלטה היא התרופה הכי טובה שנטלתי אך יקר. סימבלטה לא קשה להתרגל אליו כמו אפקסור, ויותר קלה להפסיק. תרופות באופן כללי לא משפיעות הרבה על הפרעת אישיות. רק על תופעות נלוות כמו דיכאון ומועקה וחרדה, ואולי גם על מחשבות אובדניות. ניסית איקסל? יתכן שזה יותר זול מסימבלטה. זה מאותה משפחה. שיחות את יכולה לעשות בבריאות הנפש בחינם. מאוד חשוב בהפרעות אישיות. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ani08/11/2007מה עם תופעות לוואי?
הבנתי שהיא נמצאת בסל להתוויה זאת, אז למה היא כ"כ יקרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך סימבלטה
גור09/11/2007התרופה נמצאת בסל לטיפול בכאב עצבי כסיבוך מסכרת. במקרים מסויימים בבעיות הסתגלות זמנית עם הפרעה נפשית, אך לא כקו ראשון לטיפול. רק לאחר 2 נסיונות כושלים בתרופות ממשפחת הטריסיקלים. אני ניסיתי לפנות לוועדת ערער ללא הצלחה. עם ביטוח משלים תחסכי כ-80 ש"ח. אולי אם הרופא ימלא טופס 29ג' זה יעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך סימבלטה
גור09/11/2007התרופה נמצאת בסל לטיפול בכאב עצבי כסיבוך מסכרת. במקרים מסויימים בבעיות הסתגלות זמנית עם הפרעה נפשית, אך לא כקו ראשון לטיפול. רק לאחר 2 נסיונות כושלים בתרופות ממשפחת הטריסיקלים. אני ניסיתי לפנות לוועדת ערער ללא הצלחה. עם ביטוח משלים תחסכי כ-80 ש"ח. אולי אם הרופא ימלא טופס 29ג' זה יעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,צללתי למים...
ani09/11/2007למרות החשש והפחד הנורא..כולל לילה של חוסר שינה וחרדה..הוכרעתי..נטלתי הכדור הראשון.
מי יתן וזה יהיה הכדור הגואל
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיחסות
גור20/11/2007איך הולך לך בינתיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקתי
אני21/11/2007לא עמדתי בתופעות הלוואי הנוראות, העיניים לא נפתחו לי 24 שעות ביממה, חוץ מכל ...היתר.
כנראה שאין לי יותר מה לנסות מהמוצע בשטח.
בינתיים חזרתי ל10 מג של סרוקסט הישן והמוכר ..כדי לא להתפורר לגמרי.
תודה על התעניינות.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייחסות
גור22/11/2007בד"כ התופעות עוברות תוך שבוע. את יכולה לנסות שילוב של תרופות. זה יכול לעזור. אבל הייתי נותנת צ'נס של לפחות שבועיים עם סימבלטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)