אני צריכה יעוץ ועזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני צריכה יעוץ ועזרה
    יפית
    08/08/2010

דודתי בת ה-59 נוטלת תרופות כבר 5 שנים. לפני שנה מצבה החמיר והיא ניסתה אף להתאבד לפני 3 חודשים. היא מאוד רוצה לחיות אך יא הסתבכה עם הכדורים, כל הזמן מחליפים לה כדורים ויש להם תופעות לוואי קשות. היא כל היום שוכבת ולא יכולה לתפקד כמעט. היא כבר לא יכולה לשאת את הסבל והגהינום שהיא חיה בו. מה האופציות שיש לה חוץ מלמות ?
    מה עוד אפשר להציע לה ? היא חוששת מאישפוז, לא רוצה זריקות ולא רוצה לראות מקרים קשים. מה קורה שם באברבנל ? האם באמת זה כ"כ מפחיד להיות שם? איך היא תעביר את היום? האם תוכל להשתחרר מתי שתרצה ? הרופאה אמרה לה שאי אפשר להכריח אותה להתאשפז . בל היא במצב קשה, היא עלולה כל יום להתאבד. כל יום עושים לה" ביביסטר", אך בלילה היא יכולה לבלוע את הכדורים ופשוט לא להתעורר. מה לעשות, האם יש מומחה מס' 1 שיש לו הצלחות מוכחות בטיפול במקרה כזה ? היא רוצה לחיות, היא אומרת שהיא לא רוצה שיזרקו עליה חול (כלומר למות).
    מבקשת יעוץ והסבר מה קורה לה, למה היא טעונת שהכדורים גמרו לה על המוח, ומרות זאת, היא מדברת בצלילות דעת ולעניין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אני צריכה יעוץ ועזרה

הוספת תגובה

• עזרה לדודה

ד''ר אירנה נתנאל
    09/08/2010

יפית שלום,

ממכתבך לא ברור ממה דודתך סובל. מחשבות אובדניות יכולות להיות מהרבה סיבות. העזרה היא לא בסימפטום (מחשבות אובדניות) אלא בשורש הבעיה (המחלה עצמה). אם תוכלי לברר ממה היא בדיוק סובלת אשמח להתיחס בצורה יותר נקודתית. בכול אופן, הסימפטום מעיד על כך שהיא לא מאוזנת מספיק מבחינה תרופתית. בנוסף, ישנם טיפולים לא תרופתיים שמאוד יעילים כמו למשל, גרייה מגנטית למוח (TMS) או נזעי חשמל (ECT).

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו