מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לפקוח את העיניים מנטאלית ורגשית.ש.מ.24/08/2010
שלום
שמי שמרית אני בת 23.
בחודשים האחרונים חוויתי תקופה של חרדות וכנראה גם דיכאון.
לאחר ביקור אצל פסיכיאטרית לקחתי למיקטאל כחודשיים ואני כרגע מסיימת אותם. במקביל לאחרונה שילבתי רמוטיב.
אני חשה שיפור, אך עדיין אני מרגישה תחושה שאני "לא פה". אני מתחילה להזכיר לעצמי מי אני כל יום מחדש, כל התמודדות ולו הקטנה ביותר, שיחה עם חברה אני מרגישה שאני צריכה לחזור לעצמי ולהצליח להקשיב למה שאומרים לי. אני עובדת במוקד טלפוני וכל היום זה להקשיב ללקוחות.
אני מרגישה שכל דבר שאמור לגרום לי הנאה אז אני ממש מתאמצת להינות ממנו ולהרגיש את הרגע. עדיין מרגישה כאילו כולם מביטים בי... ואני לא מצליחה לראות את עצמי ולהקשיב לעצמי. אני עושה עבודה קשה כדי להביא את עצמי להצלחות ואני מצליחה במעשי, אבל עדיין התחושה האישית שלי קצת ירודה וכל הביטחון העצמי שלי וכל האמונה שלי בעצמי וכל הידע שיש לי וכל החוכמה שלי כרגע פחות בולטים כאילו שאני צריכה להתרגל שוב מחדש ולהאמין שזאת אני.
העניין הוא שאני מרגישה שהמצב הזה מצריך מעצמי לפקוח את העניניים {ממש מנטאלית} ולהתחיל באמת להאמין בעצמי בכל דבר ולהתעורר ולכן אני לא פונה הלאה לנטילת כדורים אחרים לדיכאון..
מה דעתכם? ....
חשוב לי לציין שברגיל אני ההיפך הגמור ממה שתיארתי כאן.
תודה.
ש.מ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפקוח את העיניים מנטאלית ורגשית
ד''ר אירנה נתנאל27/08/2010שלום לך,
נראה, שאת עושה מאמצים רבים כדי להרגיש טוב עם עצמך. במצבים כאלה לרוב אנחנו מגיעים לתוצאה הפוכה. כלומר, מי שמתאמץ חזק להירדם - לא ירדם בכוח, מי שמתאמץ מאוד לא לחשוב על דבר מסויים יחשוב דווקא רק עליו וכו'. לפי מה שאת מתארת נראה לי שאת נמצאת במצב דומה. אני מציעה לך להניח להתאמץ ולהתחיל פשוט לזרום. תרגילי הרפיה, מדיטציה, דמיון מודרך יכולים מאוד לעזור לך.
תרגישי טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)