חרדות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדות
    דני
    27/08/2010

שלום,

אני בן 32 , נשוי +תינוק. במשך תקופה ארוכה סובל מחרדת ביצוע (ניסיתי טיפולים). כנראה בעקבות המצב הממושך של חרדה התפתחה אצלי חרדה הקשורה לשינה. הלכתי לפסיכיאטר והוא רשם לי רמוטיב. במשך כ-5 חודשים הייתי פחות או יותר בסדר. בשבועיים אחרונים חלה התדרדרות, אני נמצא בחרדות גם במשך היום , מאוד קשה לי להרדם. אני נעזרתי כבר כ-10 פעמים באלפרליד 0.25. אני יודע שזה ממכר ולכן לוקח רק כשממש אין ברירה. רק שלאחרונה התדירות עלתה. הפסיכיאטר כבר בהתחלה הציע לי אסטו אבל אני מאוד חושש להתחיל עם התרופות החזקות הללו. האם התרופות יוכלו לרפא אותי או שרק ישכיחו את הסימפומים לזמן ומה אז.מה קורה כשתרופות מפסיקות להשפיע? ומה עם תופאות הלוואי בתחום המין , גם כך המצב לא משהו . אני חושש לגורלי ולגורל משפחתי. אינני יודע האם להמשיך לסבול ולקוות שהמצב ישתפר או להתחיל עם התרופות ולראות לאין זה יוביל אותי.
    אשמח להמלצתכם, תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדות

הוספת תגובה

• חרדות

ד''ר אירנה נתנאל
    27/08/2010

דני שלום,

חרדה זה לא שפעת, לא עוברת מעצמה. עם הזמן המצב רק הולך ומחמיר. אסטו, תרופה מצויינת שיכולה מאוד לשפר את מצבך. אל תחקה. קח את הטיפול התרופתי שהרופא המליצה ותפסיק לסבול. להתגבר על חחשות ולעשות את הדבר הנכון, מבחינתך זה כבר צעד גדול של ניצחון על החרדה. הדרך הטובה ביותר היא לשלב טיפול תרופתי ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית(CBT). טיפול CBT הינו קצר וממוקד ובמהלכו ניתן ללמוד כלים ומיומנויות של שליטה בחרדה. כלים אלה מאפשרים למנוע הישנות של החרדה לטווח הארוך. כאשר הושגה שליטה מירבית בחרדה ניתן להריד את הטיפול התרופתי באופן הדרגתי מאוד (לא לפני כחצי שנה - שנה על המינון הטיפולי).

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו