פחד במה\קהל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד במה\קהל
    מייק
    08/09/2010

שלום

ברוב המקרים בהם אני צריך לדבר מול קהל (מצגות וכו) אני נלחץ ולפעמים אני ממש "נתקע" בדיבור הן באנגלית והן בעברית. לפעמים "לוקח לי זמן להתחמם" ואז אני יותק שוטף ולפעמים זה ממש אסון וקשה לי להמשיך בדבריי.
    אני תמיד חושש מלדבר מול קהל, אבל לא נותן לעצמי הנחות בנושא ומשתדל להציג ו\או לדבר כשצריך.
    לאחרונה מצבי החמיר ואין לי ספק שזה ממתח

אציין שאני אמבידקטרוס (פעיל בשמאל ובימין)
    אציין גם שסוכר בדם (אכילת תמרים או שוקולד כשעה לפני הארוע) עוזר לי להיות שוטף יותר

לפניי מצגת חשובה מאוד ואני ממש מוטרד מאיך אצליח לדבר ולהרשים

האם דרלין יעזור (מעולם לא לקחתי כדורים)? ואם כן, באיזה מינון וכמה ימים \ שעות לפני המצגת החשובה? האם יש משהו אחר שיכול להציל אותי מהמצגת הקרובה?

תודה רבה, שנה טובה ומבורכת
    מייק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד במה\קהל

הוספת תגובה

• פחד קהל

ד''ר אירנה נתנאל
    11/09/2010

מייק שלום,

דרכיו יכול להיות פתרון מיידי כעסקת חד פעמית (ניתן לפנות לרופא משפחה). אם עיסוקך מלווים הפרזנטציות והצגות מול קהל אני מאוד ממליצה לך ללמוד טכניקות של שליטה בלחץ, מתי, התרגשות. כלים אלה ניתן ללמוד בגישה התנהגותית - קוגניטיבית בשילוב עם ביופידבק. תרגילי הרפיה של נשימות ו׳/או שרירים, מדיטציה יכולים מאוד לעזור לצמצם את המתח שלפני ותוך כדי הרצאה.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו