פחד ממקומות סגורים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד ממקומות סגורים
    שקד
    20/09/2010

שלום, אני בת 23 ועוד חודש טסה לתאילנד
    יש לי חרדה ממקומות סגורים כמו מעליות, חניונים תת קרקעיים וכו
    ולכן אני מפחדת שבמהלך הטיסה אקבל חרדה כאשר ייסגר המטוס.
    פניתי לרופאת המשפחה שלי והיא נתנה לי קסנקס.

האם באמת כדאי לקחת את הכדור שהמליצה לי הרופאה?
    מעולם לא השתמשתי בכדורי הרגעה ואני מפחדת מהתוצאה, אני לא אוהבת לא להיות בשליטה על עצמי ועם הכדור אני מפחדת שיהיה חסרת שליטה.

בנוסף אני מפחדת שיווצרו לי תופעות לוואי מאחר ומעולם לא ניסיתי כדור זה.האם אני יכולה להתמכר לזה משימוש חד פעמי ?

אין צורה טבעית להתגבר על חרדות כאלה ואחרות, מלבד רסקיו. כמובן שאני מקווה שיהיה בסדר ואני יצליח להרגיע את עצמי.

תודה מראש,

שנה טובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד ממקומות סגורים

הוספת תגובה

• מאת: שקד

ד''ר אלונה גוברמן
    25/09/2010

שלום. ניתן לומר שתרופות מרגיעות מהסוג של קסנקס, וובן או לוריוון הן תרופות שאנשים לוקחים כדי להתגבר על פחדי טיסה.
    קיים פחד, במידה מסוימת מוצדק, מהתמכרות לתרופות הרגעה. התמכרות הינו התהליך,או מצב, בו אדם לוקח כמות מוגזמת של תרופות הרגעה(5-10 או יותר כדורים ליום). קסנקס תרופה מצוינת חרדה, שמופיע ללא דיכאון, ומינון של 1-2 מג ליום יכול לגרום להטבה לפעמים מרשימה של החרדה. במקרה שלך מדובר בשימוש קצר, לכן אין לפחד מהתרופה אבל צריך להבין שאין לעלות אותה ללא התייעצות עם רופא. כמו כן כאשר יוחלט להפסיק את הקסנקס צריך לעשות את זה מאוד בהרגה.
    בנוסף, אני ממליצה לך לפנות להתייעצות מקצועית. טיפול משולב של תרופות ושיחות (תרפיה התנהגותית קוגניטיבית ) יכול מאוד לעזור לך . בטיפול התנהגותי-קוגניטיבי לומדים מיומנויות התמודדות עם הבעיה, שיטות למידה.
    תרגישי טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו