לד"ר אירנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לד"ר אירנה
    יעלי25
    25/09/2010

תודה רבה לך על התשובה אבל בקשר לעלייה במשקל?ידוע לך אם ציפרלקס מעלה במשקל?ויש לציין שהתרופה לא כל כך עוזרת לי אני מרגישה עצבנית תמיד ואולי זה בגלל האלכוהול שמחבל ביעילות התרופה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר אירנה

הוספת תגובה

• תרופות ואלכוהול

ד''ר אירנה נתנאל
    28/09/2010

יעלי שלום,

ראשית, חשוב לי לציין שאני לא רופא ותשובתי מבוסת על ניסיון קליני וידע אישי. בדרך כלל ציפרלקס ידועה כי מדכא תאבון ולכן לא גורמת לעליה במשקל. אם זאת על אנשים שונים היא משפיעה באופן שונה וישנם מקרים שבהם אנשים עולים במשקל, אם הדבר נגרם בהשפעת התרופה או בגלל שדיכאון פחת ויש יותר תיאבון אני לא יודעת. עצבנות היא תופעת לוואי מוכרת למדי בשלבים הראשוניים של הנטילה. עם הזמן, כאשר הגוף מסתגל לתרופה, העצבנות חולפת. אכן, אלכוהול וציפרלקס הינו שילוב לא רצוי. אלכוהול מחבל ביעילות התרופה, גורם להופעת תופעות לוואי לא רצויות וכיוון ששני החומרים מתפרקים בכבד שילוב זה עלול לגרום לפגיעה בתפקודי הכבד. יש להימנע משתתית אלכוהול בזמן נטילת התרופות.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו